Μαρμελάδα βερίκοκο, η πιο αγαπημένη
Μαρμελάδα βερίκοκο, η πιο αγαπημένη μαρμελάδα, αποστείρωση βάζων και πώς κάνουμε κενό αέρος στα βάζα.
Υλικά
4.500γρ βερίκοκο καθαρή σάρκα (εκτός κουκούτσια)
4.500γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
3κ.σ λεμόνι χυμό
Μια συνταγή του George Zolis Μαγειρικές Απολαύσεις
91,8 χιλ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Μαρμελάδα βερίκοκο, αποστείρωση βάζων
Πλένουμε καλά τα βερίκοκα και τα κόβουμε στην μέση η σε μικρότερα κομμάτια.
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη και τα αφήνουμε
στο ψυγείο για 10-12 ώρες. Μετα από τις ώρες που είπαμε βάζουμε σε δυνατή φωτιά
και καθαρίζουμε τα τοιχώματα. Μόλις ξεκινήσει το βράσιμο χαμηλώνουμε λίγο
την φωτιά και αφήνουμε 25-30 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το λεμόνι μας και
αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα μετά βάζουμε σε βάζα.