ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαρμελάδα βερίκοκο, η πιο αγαπημένη

Μαρμελάδα βερίκοκο

Μαρμελάδα βερίκοκο, η πιο αγαπημένη μαρμελάδα, αποστείρωση βάζων και πώς κάνουμε κενό αέρος στα βάζα.

Υλικά
4.500γρ βερίκοκο καθαρή σάρκα (εκτός κουκούτσια)
4.500γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
3κ.σ λεμόνι χυμό

Μια συνταγή του George Zolis Μαγειρικές Απολαύσεις

91,8 χιλ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Μαρμελάδα βερίκοκο, αποστείρωση βάζων

Πλένουμε καλά τα βερίκοκα και τα κόβουμε στην μέση η σε μικρότερα κομμάτια.
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη και τα αφήνουμε
στο ψυγείο για 10-12 ώρες. Μετα από τις ώρες που είπαμε βάζουμε σε δυνατή φωτιά
και καθαρίζουμε τα τοιχώματα. Μόλις ξεκινήσει το βράσιμο χαμηλώνουμε λίγο
την φωτιά και αφήνουμε 25-30 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το λεμόνι μας και
αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα μετά βάζουμε σε βάζα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *