ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τέλειος Μπακλαβάς με ένα μυστικό υλικό

Τέλειος Μπακλαβάς με ένα μυστικό υλικό

Μπακλαβάς! Αυτό το Μυστικό υλικό κάνει τον Μπακλαβά Τέλειο – Επαγγελματική Συνταγή για Μπακλαβά.

Τραγανή, σιροπιαστή, βουτυρένια συνταγή για παραδοσιακό μπακλαβά με φύλλα βηρυτού και ξηρούς καρπούς! Το μυστικό υλικό που κάνει τον μπακλαβά πεντανόστιμο είναι το κατσικίσιο ή αιγοπρόβειο βούτυρο! Ωστόσο, αν δε βρείτε μπορείτε να βάλετε αγελαδινό!

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ:

Τέλειος Μπακλαβάς Συστατικά

500 γρ. φύλλο βηρυτού
500 γρ. κατσικίσιο ή αιγοπρόβειο βούτυρο λιωμένο
160 γρ. καρύδια
3 κ.σ. φρυγανιά
1 κ.γ. κανέλα
600 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει.
  2. Μόλις βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  3. Στο μπλέντερ αλέθουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά και τη κανέλα.
  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί (30×35 εκ.) και σε κάθε φύλλο που βάζουμε το βουτυρώνουμε, το πασπαλίζουμε με το μείγμα καρυδιών και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας.
  5. Βάζουμε τον μπακλαβά στην κατάψυξη για 15′ και στη συνέχεια τον κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 160 για περίπου 90′.
  7. Περιχύνουμε τον καυτό μπακλαβά με το κρύο σιρόπι.

Σημειώσεις από τον Σεφ

  1. Μη χρησιμοποιήσετε φύλλα κρούστας.

Official website: https://dimitrismichailidis.com/

Ά ναι! Ο μπακλαβάς είναι ένα λαχταριστό, πολυστρωματικό γλυκό με ιστορία που χάνεται στους αιώνες. Είναι δημοφιλές επιδόρπιο στην ελληνική κουζίνα, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων.

Ας δούμε τι κάνει τον μπακλάβα τόσο ξεχωριστό:

  • Φύλλα τραγανής χωριάτικης πίτας: Η βάση του μπακλάβα είναι το φύλλο χωριάτικης πίτας, γνωστό και ως φύλλο κρούστας ή φύλλο μπακλαβά. Αυτά τα λεπτότατα φύλλα ζυμαρικού δημιουργούν μια τραγανή, πολυστρωματική υφή.
  • Γέμιση με ξηρούς καρπούς: Παραδοσιακά, ο μπακλάvas γεμίζεται με ψιλοκομμένα καρύδια, αν και σήμερα χρησιμοποιούνται συχνά και άλλοι ξηροί καρποί όπως φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα ή μείγμα ξηρών καρπών.
  • Σιρόπι ή μέλι: Μετά το ψήσιμο, ο μπακλαβάς περιχύνεται με ένα σιρόπι από ζάχαρη και νερό ή με μέλι, που του δίνει μια γλυκιά και υγρή επίγευση.
  • Πλούσια σε γεύσεις και αρώματα: Ανάλογα με την περιοχή και τη συνταγή, μπορεί να περιλαμβάνει επιπλέον μπαχαρικά όπως κανέλα, γαρίφαλο ή μοσχοκάρυδο, που προσθέτουν μια ιδιαίτερη πινελιά στη γεύση του.

Ο μπακλαβάς σερβίρεται συνήθως κομμένος σε κομμάτια σε σχήμα τριγώνου και αποτελεί ένα ιδανικό επιδόρπιο για ειδικές περιστάσεις ή για να συνοδεύσει τον καφέ ή το τσάι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *