DIY-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ-CRAFTS

Κεραλοιφή – Η μαγική συνταγή των γιαγιάδων μας

Κεραλοιφή συνταγή - Η μαγική συνταγή των γιαγιάδων μας

Κεραλοιφή συνταγή. Μια κρέμα απλή  φτιαγμένη με  δύο μόνο υλικά: Αγνό παρθένο ελαιόλαδο (βιολογικό) και κερί μέλισσας.  Ενυδατική για το πρόσωπο και το σώμα… Μια κρέμα που τη χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας  και τώρα την ανακαλύπτουμε και εμείς. Μπορούμε να τη βρούμε πια σε μαγαζιά ή και στις λαϊκές αγορές αλλά γιατί να μη τη φτιάξουμε μόνοι μας πολύ πιο οικονομικά και σε μεγαλύτερη ποσότητα;

Ανακουφίζει από καψίματα,  κοψίματα (όχι ανοιχτές πληγές), συγκάματα, σκασμένα χείλη. Ιδανική για το ευαίσθητο δέρμα ακόμα και των μωρών (αρκεί να μην υπάρχει κάποια αλλεργία με το μέλι).  Για τα σκασμένα χείλη και για τις ρυτίδες καθώς προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα και είναι ιδανική για ξηρές επιδερμίδες.

Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ακόμη και για τη συντήρηση ξύλινων επίπλων ή για να λάμψουν τα δερμάτινα ρούχα σας ή η τσάντα σας.

Η κεραλοιφή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ιδανική για το  δέρμα με αντιγηραντική δράση. Το κερί μέλισσας θα το προμηθευτείτε σε πολύ χαμηλή τιμή από μελισσοπαραγωγούς ή από καταστήματα με είδη για φυσικά καλλυντικά.

Κεραλοιφή συνταγή

Η αναλογία εξαρτάται από τη υφή της κρέμας που θέλουμε να πετύχουμε.
Η καλύτερη κατά τη γνώμη μου είναι 1 μέρος κερί – 5 μέρη λάδι για να απλώνεται πιο εύκολα.
Βάζουμε το λάδι και το κερί να λιώσει σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας απαλά μέχρι να λιώσει το μελισσοκέρι. Μόλις λιώσει το βγάζουμε από τη φωτιά και το μοιράζουμε σε  αποστειρωμένα βαζάκια. Οσο το μείγμα θα κρυώνει θα σταθεροποιείτε.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της κηραλοιφής. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο με χαμομηλόλαδο, βαλσαμέλαιο, λαδί καρύδας, λάδι τριαντάφυλλου ή λάδι αβοκάντο.
Μπορούμε να προσθέσουμε 1- 2 κάψουλες βιταμίνη Ε, αιθέρια έλαια της αρεσκείας μας ή κοπανισμένη μαστίχα Χίου. Εξαρτάται από το προσωπικό μας γούστο και τις ανάγκες της επιδερμίδας μας.

Οταν χρησιμοποιούμε στη παρασκευή της κεραλοιφής αιθέρια έλαια πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και φειδωλοί. Τα αιθέρια έλαια περιέχουν δραστικές ουσίες που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα ή να δημιουργήσουν αλλεργίες.

Δείτε ακόμα: Τριόλι ή τριβόλι  – Tο φυσικό Βιάγκρα
Βαλσαμόλαδο: Πως να το φτιάξουμε

Η κεραλοιφή είναι ένα προϊόν που μοιάζει με κρέμα, φτιαγμένο συνήθως από μελισσοκέρι, λάδι και άλλα συστατικά. Χρησιμοποιείται για διάφορα πράγματα, όπως:

  • Ενυδάτωση του δέρματος: Οι κεραλοιφές μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα με ξηρό δέρμα.
  • Ανακούφιση από δερματικά προβλήματα: Μερικές κεραλοιφές έχουν αντισηπτικές ή αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην επούλωση πληγών, στην αντιμετώπιση εκζεμάτων, της ψωρίασης και άλλων δερματικών παθήσεων.
  • Προστασία του δέρματος: Οι κεραλοιφές μπορούν να δημιουργήσουν ένα φράγμα στην επιφάνεια του δέρματος, το οποίο βοηθά στην προστασία του από ερεθιστικούς παράγοντες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *