DIY-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ-CRAFTSΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φράουλα – Το φρούτο της άνοιξης

Φράουλα - Το φρούτο της άνοιξης

Φράουλα, το μικρό φρούτο με το χρώμα του πάθους. Πλούσιο σε Βιταμίνη C, μαγγάνιο, Φολάτη (B9), κάλιο, σίδηρο, χαλκό, μαγνήσιο, φώσφορο, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Κ και βιταμίνη Ε.

Οι φράουλες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθούν στην φυσιολογική ανάπτυξη των οστών, στην αρτηριακή πίεση, αντιμετωπίζουν τη δυσκοιλιότητα και είναι η ιδανική επιλογή για τους διαβητικούς. Για την ακμή κάνουν τις καλύτερες σπιτικές μάσκες προσώπου.

Περιποιηθείτε τη επιδερμίδα σας με μια  εύκολη σπιτική μάσκα προσώπου με φράουλα

Μια εύκολη συνταγή για έναν απολαυστικό, δροσερό ρόφημα  με φράουλα:

Υλικά

1 φλιτζάνι φράουλες
1/3 φλιτζάνι νερό
χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
3-4 παγάκια

Η φράουλα έχει λίγες θερμίδες  και είναι ιδανική για όσους ακολουθούν  κάποια δίαιτα.

Οι φράουλες αποτελούνται κυρίως από νερό (91%) και υδατάνθρακες (7,7%). Περιέχουν μόνο μικρές ποσότητες λίπους (0,3%) και πρωτεΐνης (0,7%).

Τα θρεπτικά συστατικά στα 100 γραμμάρια ωμών φραουλών είναι:

  • Θερμίδες: 32
  • Νερό: 91%
  • Πρωτεΐνη: 0,7 γραμμάρια
  • Υδατάνθρακες: 7,7 γραμμάρια
  • Ζάχαρη: 4,9 γραμμάρια
  • Ίνες: 2 γραμμάρια
  • Λίπος: 0,3 γραμμάρια

Προσοχή. Αν και οι φράουλες είναι συνήθως καλά ανεκτές, μπορεί συχνά να προκαλέσουν αλλεργία  ειδικά σε μικρά παιδιά. Τα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν φαγούρα ή μυρμήγκιασμα στο στόμα, κνίδωση, πονοκεφάλους και πρήξιμο των χειλιών, του προσώπου, της γλώσσας ή του λαιμού, καθώς και αναπνευστικά προβλήματα σε σοβαρές περιπτώσεις.

Η πρωτεΐνη που προκαλεί αλλεργίες πιστεύεται ότι συνδέεται με τις ανθοκυανίνες των φραουλών.

Δείτε ακόμα: Τροπικά φρούτα για την υγεία μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *