ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αυθεντικό Σπετσοφάι Βολιώτικο

Σπετσοφάι Βολιώτικο

Σπετσοφάι Βολιώτικο το αυθεντικό !!!!! Δείτε εδώ στην συνταγή της Μαρίας πως να φτιάξετε εύκολα, γρήγορα το πεντανόστιμο Σπετσοφάι που φτιάχνουν στον Βόλο.

Υλικά Σπετσοφάι Βολιώτικο

500 γρ λουκάνικα της αρέσκεια σας
5  6 πιπεριές κέρατο
2 μεγάλες πιπεριές φλωρινης
3 πιπεριές κόκκινες [που είναι για γεμιστά]
2 πιπεριές πράσινες [που είναι για γεμιστά]
1 μεγάλο κρεμμύδι ή δυο μέτρια κρεμμύδια
3 ντομάτες γινόμενες
100 γρ κρασί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1κουταλια συμπυκνωμένη σάλτσα
3  4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σπιτική
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
μια ροή μαυροπιπερο
1 καυτερή πιπεριά μικρή ή μπουκουβο
μια ροή πάπρικα
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι [όσο θέλετε δηλ]

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πιπεριές μας βγάζουμε
τα σποριά και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Χοντροκοβουμε το κρεμμύδι, στην συνέχεια
τρίβουμε στο τρίφτη τις ντομάτες μας
και αφήνουμε μια που βγάζουμε την φλούδα
και την ψιλοκόβουμε, κόβουμε σε μικρά
κομμάτια και τα λουκάνικα μας.

Σε ένα τηγάνι μεγάλο και βαθύ
βάζουμε το ελαιόλαδο και αφού
κάψει βάζουμε τα λουκάνικα μας
και τα σωταρουμε λίγο να πάρουν
ένα χρώμα στην συνέχεια βάζουμε
τις πιπεριές μας και
τις σωταρουμε μέχρι να μαλακώσουν,
βάζοντας ένα καπάκι
προσθέτουμε μετά το κρεμμύδι το σωταρουμε καλά
και αυτό στην συνέχεια προσθέτουμε
την συμπυκνωμένη σάλτσα ανακατεύουμε
λίγο και προσθέτουμε το κρασί,
περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και
στην συνέχεια βάζουμε την ντομάτα
την ψιλοκομμένη την σάλτσα και τα μπαχαρικά,
το αφήνουμε να ψηθεί και να μείνει
με την σάλτσα του Προσοχή δεν βάζουμε
καθόλου νερό.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΊΑ

Οι συνταγες της Μαριας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *