ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τέλειο γλυκό ψυγείου με μπισκότα

γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Τέλειο γλυκό ψυγείου με μπισκότα. Είναι Δροσιστικό εύκολο γρήγορο και θυμίζει Μαμά! Ειναι ενα τέλειο γλυκό ψυγείου με λίγα υλικά που δεν πρέπει να λείπει απο κανένα κυριακάτικο τραπεζι.

Υλικα

2 πακετα πτι-μπερ
Λίγο γαλα για να τα βουταμε μεσα

Κρεμα

1+1/2 λίτρο γαλα φρέσκο
130 γρ κορν φλάουρ
150 γρ ζάχαρη
2 βανιλινες
250 γρ κουβερτούρα
200 γρ βουτυρο
Λίγη τρουφα (προαιρετικά)

Γαρνιρισμα

200 γρ φυτική κρέμα γάλακτος παγωμενη
Λίγη τρουφα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1)Σε μια κατσαρολα βαζουμε το 1 λίτρο γαλα με την ζαχαρη ώστε να ζεσταθουν σε μετρια φωτιά (ανακατεύοντας τακτικά)
2)σε ενα αλλο μπολ έχουμε το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε με ενα συρμα ενώ ταυτόχρονα ρίχνουμε το αλλο 1/2 λίτρο γαλα σιγα σιγα.
3)Μέχρι να ζεσταθει το γαλα στην κατσαρολα κάνουμε σε ενα ταψι (25*32 περίπου) την πρώτη στρώση απο τα μπισκοτα τα οποια τα έχουμε βουτηξει πρωτα ενα εξα ξεχωριστα στο γαλα.
4)Μόλις ζεσταθει το γαλα ραίνουμε το μίγμα με το κορν φλάουρ μεσα και ανακατεύουμε καλα με προσοχη να μην πιασει η κρεμα απο κατω. Η κρεμα ειναι έτοιμη 30 δευτερα περίπου αφότου έχει αρχισει να κανει φουσκαλες στην επιφάνεια.
5)Επειτα την βγαζουμε απο την φωτια και προσθετουμε την ψιλοκομμένη σοκολατα και το βουτυρο ανακατεύοντας καλα.
6)Αδειαζουμε την μισή κρέμα στο ταψί. Πασπαλιζουμε προαιρετικά με τρουφα σοκολάτας. Έπειτα κανουμε μια ακομη στρώση απο μπισκοτα που έχουμε βουτηξει στο γαλα.
7)Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρεμα και τελειώνουμε με την τελευταία στρώση απο μπισκοτα που εχουμε βουτηξει στο γαλα. Παταμε λίγο τα μπισκότα ισα ισα να μπουν πιο μεσα και τέλος καλυπτουμε με μεμβράνη που θα ακουμπαει στο γλυκό πάνω. Βαζουμε ψυγείο μέχρι να παγωσει καλα. (2 ώρες τουλάχιστον)
8)Οταν το γλυκό μας έχει παγωσει, βαζουμε την φυτική κρεμα γαλακτος σε ενα μπολ και την χτυπαμε μέχρι να γίνει μια αφρατη και ωραια σαντιγι. Τέλος γαρνιρουμε με ενα κουταλι η ενα κορνέ εαν έχουμε. Πασπαλίζουμε με τρουφα η ότι αλλο θέλουμε. Κοβουμε κομμάτι και απολαμβανουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *