ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με λεμόνια!

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με λεμόνια!

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με λεμόνια ! Εύκολο και γρήγορο γίνεται σε 5 λεπτά.

Υλικά

– 2 συσκευασίες σφολιατίνια
-1-2 λεμόνια ή λάιμ
-400 γρ κρύα φυτική κρέμα γάλακτος (πράσινη )
-300 γρ γιαούρτι στραγγιστό

Η φυτική κρέμα γάλακτος έχει ζάχαρη μέσα αλλά εάν δεν βρείτε με ζάχαρη Πρόσθετε εσείς 1-2 κ.σ άχνη

Ταψί 25*25

Εκτέλεση γλυκό ψυγείου με λεμόνια

1. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι μαζί με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε (μπορούμε να προσθέσουμε και 1-2 κ.σ χυμο από το λεμόνι )
2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρύα φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να κάνει απαλές κορυφές
3. Προσθετουμε το γιαούρτι στην χτυπημένη κρέμα και Ανακατευπυμε απαλά με μια σπάτουλα η μια κουτάλα μέχρι να έχουμε ένα παχύ και βελούδινο μίγμα .
4. Σε ένα ταψί 25*25 περίπου κάνουμε μια στρώση από τα σφολιατίνια
5. Πασπαλίζουμε με λιγο χυμο λεμονιού εάν θελουμε και έπειτα στρώνουμε υην μισή κρέμα
6. Κάνουμε άλλη μια στρώση από σφολιατινια. Και τα βρέχουμε από πάνω με τον ίδιο τρόπο εάν θελουμε .
7. Βάζουμε την άλλη μισή κρέμα και στρώνουμε την επιφάνεια
8. Βάζουμε ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να κρυώσει
9. Διακοσμούμε με λίγα σπασμένα σφολιατινια και ξύσμα
Καλή επιτυχία

—————-
Αν θέλετε να κάνετε την κρέμα λεμονιού θα χρειαστείτε

2 αυγά
200 γρ ζάχαρη
200 γρ χυμό εσπεριδοειδων ( πορτοκάλι, λεμόνι, μανταρίνι)
70 γρ βούτυρο
1 κ.γλ κορν φλαουρ (κοφτό)

1)Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο.
2) Τοποθετούμε πάνω σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και αρκετά καλά με μια μαριζ μέχρι να έχουμε μια κρέμα πηχτή.
3) Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμη και όταν αρχίσει να πήζει.
Απλώς θέλει καλό ανακάτεμα για να μην πιάσει από κάτω
4)Σουρώνουμε την κρέμα με ένα σύρμα και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε να κρυώσει. Καλύπτουμε φυσικά με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια για να μην κάνει πέτσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *