Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι και σκορδαλιά
Μπακαλιάρος τηγανητός .Τραγανός μπακαλιάρος με κουρκούτι μπύρας και σκορδαλιά πατάτας.
Ξαλμυρίζουμε το μπακαλιάρο για 2 μέρες αλλάζοντας νερό 4-5 φορές την ημέρα
Σκορδαλιά:
1 κιλό πατάτες
6 σκελίδες σκορδό
1 φύλλο δάφνης
1,5 ποτηράκι του κρασιου ελαιόλαδο
Μισό ποτηράκι του κρασιου ξύδι
Αλάτι&Πιπερι
Μισό ποτηράκι του κρασιού ζουμί που κρατήσαμε απο την κατσαρόλα
Κουρκούτι:
1 κουτάκι μπύρας
600gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500gr νερό
1 κ.γ. αλάτι
Μισο κ.γ. πιπέρι
1 κ.σ. χυμό απο λεμόνι
Και εδώ μια ακόμα συνταγή για μπακαλιάρο τηγανητό (κροκέτες):
Μπακαλιάρος τηγανητός με τραγανό κουρκούτι Για το κουρκούτι – αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, – μπύρα παγωμένη, – λίγο αλάτι, – και λίγη ζάχαρη. Το κουρκούτι για τηγάνισμα, πρέπει να είναι κρύο.