ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βασιλόπιτα με γλάσο

Βασιλόπιτα με γλάσο

Σήμερα σας δείχνω την πιο αγαπημένη μου συνταγή για Βασιλόπιτα με γλάσο !! Μια συνταγή που σας εγγυώμαι πως θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι , δοκιμάστε την για να έρθει καλά το νέο έτος και θα σας ζητάνε όλοι την συνταγή.
Η συνταγή αναλυτικά αλλά και το βίντεο είναι του Γιάννη Βαλιάνου.

Βασιλόπιτα με γλάσο Θα χρειαστείς

400 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
5 αυγά σε θ.δ
Ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκαλί
2 βανίλιες
200 γρ Χυμός πορτοκάλι
1/2 κ.γλ σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 πακέτο γεμιστά μπισκότα oreo (τριμμένα)
50 γρ τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά)
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το γλάσο
250 γρ λευκή κουβερτούρα
10 γρ ηλιέλαιο

Για το Κέικ
1.Κοσκινίζουμε το αλεύρι.Προσθέτουμε το αλάτι στο αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη.

2.Αφρατεύουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο (σε θ.δ) με την ζάχαρη και τις βανίλιες. Το χτυπάμε μέχρι να γίνει το βούτυρο βελούδινο και να ασπρίσει (περίπου 5 λεπτά).

3.Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά που είναι και αυτά σε θερμοκρασία δωματίου. Θέλουμε να πίνει το μίγμα μας το ένα αυγό και τότε θα ρίχνουμε το επόμενο.

4.Ρίχνουμε το 1/4 από την συνολική ποσότητα του αλευριού και χτυπάμε με το μίξερ, ίσα ίσα να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε την σόδα στον χυμό πορτοκάλι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να διαλυθεί η σόδα καλά και το ρίχνουμε αμέσως στο μίγμα με βουτύρου.Σε αυτό το σημείο το μίγμα μπορεί να σας φανεί λίγο κομμένο, αλλά μόλις πάρει όλο το αλεύρι θα είναι ακριβώς όπως πρέπει!

5.Προσθέτουμε το ξύσμα και συνεχίζουμε προσθέτοντας όλο το αλεύρι και χτυπώντας με το μίξερ. Τέλος, προσθέτουμε την μισή ποσότητα από το τριμμένο μπισκότο Oreo. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά, από μέσα προς τα έξω για να μην χαθεί ο όγκος.

6.Βουτυρώνουμε ένα ταψί 26 ή 28 εκατοστών και βάζουμε στον πάτο μια λαδόκολλα. Εάν είναι μεγάλη την κόβουμε στο μέγεθος και τις διαστάσεις του πάτου του ταψιού. Ρίχνουμε την ζύμη μας στο ταψί και την στρώνουμε καλά. Βάζουμε το φλουρί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στην τελευταία σχάρα, για 1 ώρα περίπου.

7.Προς το τέλος του ψησίματος ελέγχουμε εάν έχει ψηθεί μπήγοντας την λάμα του μαχαιριού στο κέντρο του κέικ. Εάν βγει στεγνή η λάμα του μαχαιριού τότε είναι έτοιμο. Όταν βγάλουμε την βασιλόπιτα μας από τον φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει λιγάκι (10 λεπτά περίπου).

8.Έπειτα την γυρνάμε σε μια άλλη επίπεδη πιατέλα ή σχάρα ώστε να βγάλουμε από το κάτω μέρος την λαδόκολλα.

Για το γλάσο
9.Λιώνουμε σε μπεν μαρί την λευκή σοκολάτα και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε καλά για να έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό γλάσο.

10.Ρίχνουμε το γλάσο όλο πάνω από την βασιλόπιτα και την γαρνίρουμε ή την διακοσμούμε όπως μας αρέσει! Καλή Πρωτοχρονιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *