ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάντε καλαμαράκια τηγανητά όπως στις Ταβέρνες

Κάντε καλαμαράκια τηγανητά όπως στις Ταβέρνες

Σας δείχνω τον τρόπο να φτιάξετε Καλαμάρια όπως τις Ταβέρνες. Τραγανά από έξω & να λιώνουν στο στόμα.

Υλικά συνταγής
1 κιλό καλαμάρια
250γρ καλαμποκάλευρο
Αλάτι
1 λίτρο σπορέλαιο
Γαρνίρισμα
Αλάτι λεμόνι

Τα καλαμαράκια τηγανητά είναι ένα δημοφιλές ελληνικό ορεκτικό ή μεζές. Φτιάχνονται με δαχτυλίδια καλαμαριού που βουτιγμένα σε κουρκούτι και τηγανίζονται μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Σερβίρονται ζεστά με λεμόνι και σάλτσα ταρτάρ.

Συμβουλές για να φτιάξετε τα τέλεια καλαμαράκια τηγανητά:

Βεβαιωθείτε ότι τα καλαμαράκια σας είναι καθαρά και στεγνά πριν τα τηγανίσετε.
Μην αλατίσετε τα καλαμαράκια πριν τα τηγανίσετε, γιατί θα βγάλουν υγρά και θα γίνουν λαστιχωτά.
Μην βάζετε πολλά καλαμαράκια στο τηγάνι ταυτόχρονα, γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και θα μαλακώσουν τα καλαμαράκια.
Στραγγίξτε τα καλαμαράκια σε απορροφητικό χαρτί για να απομακρύνετε το περιττό λάδι.
Σερβίρετε τα καλαμαράκια ζεστά για να είναι τραγανά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *