ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολα προφιτερόλ, χωρίς κορνέ

Εύκολα προφιτερόλ, χωρίς κορνέ

Εύκολα Προφιτερόλ του Δία.

Το προφιτερόλ είναι ένα αγαπημένο γλυκό που αποτελείται από σουδάκια γεμιστά με κρέμα, σαντιγί ή παγωτό και περιχυμένα με σάλτσα σοκολάτας.

Υλικά 
Για 22 Σουδάκια  για 7 μπολακια
215 νερό
90 βούτυρο
2 πρέζες αλάτι
1.5 κουταλιά ζάχαρη
135 γρ αλεύρι
3 αυγά
Για την κρέμα βανίλιας 
500 ml γάλα
40 γρ custard powder
50 γρ ζάχαρη
25 γρ βούτυρο
Για την κρέμα σοκολάτα 
1000 ml γάλα
70 γρ custard powder
3 κ σ κακάο
80 γρ ζάχαρη
100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ βούτυρο
Για την γαρνιτούρα
250 ml φυτική σαντιγί
2 κ.σ άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
αμύγδαλα φιλέ
Για τα Σουδάκια
Βάζουμε το νερό το βούτυρο και την ζάχαρη να πάρει βράσει
Πρόσθετουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει μπάλα
Αφήνουμε να κρυώσει
Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ
Πλάθουμε την ζύμη σε μπαλάκια η την κόβουμε με κορνέ
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν τραγανά
Για την κρέμα 
Ανακατεύουμε στο κρύο γάλα το custard powder,με την ζάχαρη,βάζουμε να βράσει και να δέσει και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο

Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει
Χτυπάμε την κρέμα με το μίξερ και γεμίζουμε τα σου
Φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο και την κρέμα σοκολάτας και στο τέλος της ανακατεύουμε την σοκολάτα και το βούτυρο
Περιχύνουμε τα σουδάκια με την ζεστή κρέμα
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει
Γαρνίρουμε με την φυτική σαντιγί που χτυπήσαμε με την άχνη και την βανίλια

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ

Το προφιτερόλ είναι ένα γλυκό που αποτελείται από σουδάκια γεμιστά με κρέμα, σαντιγί ή παγωτό και περιχυμένα με σάλτσα σοκολάτας.

Προέλευση:

Παρότι το προφιτερόλ έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη Γαλλία, η ζύμη του προέρχεται από τον Ιταλό ζαχαροπλάστη Panterelli, ο οποίος την έφερε στη Γαλλία μαζί με την Αικατερίνη των Μεδίκων. Η ζύμη ονομάστηκε αρχικά pâte à Panterelli, μετονομάστηκε σε pâté à Popelini και αργότερα σε pâte à choux, λόγω του σχήματος που μοιάζει με λαχανάκι (chou στα γαλλικά).

Συστατικά:

Σουδάκια: Φτιάχνονται από ζύμη choux, η οποία αποτελείται από νερό, αλεύρι, βούτυρο, αλάτι και αυγά.
Γέμιση: Συνήθως χρησιμοποιείται κρέμα ζαχαροπλαστικής, σαντιγί ή παγωτό.
Σάλτσα: Η πιο δημοφιλής σάλτσα είναι η ζεστή σάλτσα σοκολάτας, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και καραμέλα ή άλλη σάλτσα της αρεσκείας σας.

Παραλλαγές:

Προφιτερόλ με ξηρούς καρπούς: Μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια ή αμύγδαλα, στη σάλτσα σοκολάτας.
Προφιτερόλ με φρούτα: Μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες ή βατόμουρα, στο προφιτερόλ σας.
Προφιτερόλ με αλμυρή γέμιση: Η ζύμη choux μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αλμυρά προφιτερόλ, γεμιστά με τυρί, μανιτάρια ή άλλα υλικά.

Διατροφική αξία:

Το προφιτερόλ είναι ένα γλυκό με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, λιπαρά και ζάχαρη.

Πηγές:

https://en.wikipedia.org/wiki/Profiterole
https://www.choureal.gr/
https://www.konstandinidis.com/profiterol-atomiko

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *