ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπιτικό ψωμί του τοστ χωρίς συντηρητικά

Σπιτικό ψωμί του τοστ χωρίς συντηρητικά

Φτιάξτε Αφράτο εύκολο σπιτικό ψωμί του τοστ χωρίς συντηρητικά.

Μια συνταγή του George Zolis Μαγειρικές Απολαύσεις

Υλικά συνταγής
1 κιλό αλεύρι σκληρό για τσουρέκια
580γρ νερό χλιαρό
30γρ ζάχαρη
50γρ νωπή μαγιά η δυο φακελάκια ξερή
15γρ αλάτι
50γρ σπορέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ σπιτικό ψωμί του τοστ

Βάζουμε την ζάχαρη τις μαγιές  το νερό (χλιαρό μέχρι 40 βαθμούς) ανακατεύουμε και ρίχνουμε από πάνω το αλεύρι. Περιμένουμε 10-15 λεπτά μέχρι να βγει η μαγιά επάνω από το αλεύρι. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για πέντε λεπτά. Αφήνουμε μισή ώρα να διπλασιαστεί η ζύμη και έπειτα κόβουμε σε δυο μέρη και το βάζουμε στα καλούπια αφού τα έχουμε πρώτα περάσει με λάδι. Αφήνουμε άλλα 20 λεπτά. Ανάβουμε τον φούρνο αντιστάσεις 180 βαθμούς και αφού σκεπάσουμε τα καλούπια αν θέλουμε να βγει τετράγωνο ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Μπορείτε να τα βάλετε και σε φόρμες για κέικ και να τα σκεπάσετε με ένα ταψί με βάρος από πάνω η να τα αφήσετε και ξεσκέπαστα.

Δείτε επίσης: Σπιτικό ψωμί χωρίς ζύμωμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *