ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουραμπιέδες με βούτυρο γάλακτος (Επαγγελματική συνταγή)

Κουραμπιέδες με Βούτυρο Γάλακτος και Καβουρδισμένο Αμύγδαλο. (Επαγγελματική συνταγή)

Κουραμπιέδες με Βούτυρο Γάλακτος και Καβουρδισμένο Αμύγδαλο. (Επαγγελματική συνταγή).

Χτυπάμε με μίξερ χειρός η κουζινομηχανη για 10 λεπτά την ζάχαρη και το βούτυρο μετά τα δέκα λεπτά ρίχνουμε την βανίλια και την μαστίχα, το ούζο, την αμμωνία, και την σόδα.
Εφόσον έχουν μπει τα παραπάνω υλικά και έχουν δέσει μεταξύ τους, βάζουμε στην κουζινομηχανη το φτερό η δουλεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε το αλεύρι  ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι να μην διαλύετε όταν το πλάθετε να μην κολλάει στα χέρια (περίπου 4-5 λεπτά) τέλος προσθέτουμε το αμύγδαλο που το έχουμε σπάσει σε μικρότερα κομμάτια, πλάθουμε σε μπαλάκια η άλλα σχήματα, ψήνουμε  170 βαθμούς αντιστάσεις για 30-35 λεπτά, αφήνουμε 3-4 ώρες να κρυώσουν η όλη νύχτα και βρέχουμε με νεράκι η ανθόνερο αν Θέλετε και τα περνάμε από άχνη.

Υλικά συνταγής

Κουραμπιέδες με Βούτυρο Γάλακτος και Καβουρδισμένο Αμύγδαλο. (Επαγγελματική συνταγή)

1 κιλό αλεύρι μαλακό η αλεύρι γοχ
350γρ βούτυρο γάλακτος αιγοπρόβειο
250γρ βούτυρο αγελάδος
130 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 τσιμπιά αλάτι
250 γρ αμύγδαλο ψημένο 10 λεπτά στους 160 βαθμούς
2 βανίλιες
½κ.γ μαστίχα
1κ.γ σόδα
1κ.γ αμμωνία
50γρ ούζο η νερό
Ψήνουμε 170 λεπτά αντιστάσεις για 30-35 λεπτά
400γρ άχνη για το ζαχάρωμα
Ανθόνερο η νερό για ψέκασμα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *