ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουρουμπουγάτσες

½ κούπα βούτυρο

½ κούπα λάδι

3 κούπες αλεύρι

2 κουταλάκια αλάτι

ι κροκάδι

½ κούπα γιαούρτι

Για τη γέμιση

2 αυγά και ένα ασπράδι

2 κούπες τριμμένο τυρί φέτα

1 κούπα γραβιέρα

3 κουταλιές κρέμα γάλακτος

λίγο πιπέρι

1 κροκάδι για το άλειμμα

Ρίξτε το αλεύρι, το βούτυρο και το λάδι.

Ανακατέψτε με τα δάκτυλα, να σχηματίσετε τρίμματα.

Ρίξτε το κροκάδι και το γιαούρτι και ζυμώστε ελαφρά. Βάλτε στο ψυγείο για 30”.

Ανοίξτε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών και κόψτε στρογγυλά με διάμετρο 10 εκατοστών.

Ανακατέψτε τ΄ αυγά με τα τυριά, τη κρέμα γάλακτος και το πιπέρι.

Βάλτε στην ζύμη 1 κουταλάκι από το μείγμα και διπλώστε το στα δύο. Πατήστε τις άκρες.

Αλείψτε με κροκάδι αραιωμένο με νερό και ψήστε στους 180 για 35 με 40 λεπτά

Μια σκέψη για το “Κουρουμπουγάτσες

  • Το βούτυρο το ρίχνουμε λιωμένο ή όπως είναι κρύο από το ψυγείο το κόβουμε σε κύβους και το προσθέτουμε; Έχω το βιβλίο Μαγειρικής της Βέφας, αλλά ούτε εκεί το διευκρινίζει ή τουλάχιστον εγώ δεν το κατάλαβα!

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *