ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη, μόνο μέλι

Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη, μόνο μέλι

Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη! Φτιάξτε τα απόλυτα μελομακάρονα ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ.
Δοκιμασμένη συνταγή!

Υλικά συνταγής Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη

Για τη ζύμη :
200γρ ελαιόλαδο
300γρ καλαμποκέλαιο η ηλιέλαιο
300γρ μέλι
200γρ χυμό πορτοκαλιού
80γρ κονιάκ
ξύσμα 2-3 πορτοκαλιών
1000-1100γρ αλεύρι
200γρ σιμιγδάλι ψιλό
20γρ μπέικιν πάουντερ
10γρ σόδα
2-3γρ γαρύφαλλο
10γρ κανέλα
1 τσιμπιά αλάτι
150γρ καρύδια κοπανισμένα (αν θέλουμε να τα γεμίσουμε και μέσα τα μελομακάρονα μας χρειαζόμαστε 220γρ.)
=====
Για το σιρόπι:
1500γρ μέλι
300-400γρ νερό
Φλούδες από ένα πορτοκάλι
2 ξυλάκια κανέλλα
Χυμό από μισό λεμόνι
Ψήσιμο αντιστάσεις 170 βαθμούς για 30 λεπτά

Βήματα συνταγής για μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη

  • Φτιάχνουμε το σιρόπι
  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα στη φωτιά. Προσθέτουμε το νερό, τα ξυλάκια κανέλας, τις φλούδες πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού. Φέρνουμε σε βρασμό.
  • Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε το σιρόπι την άκρη να κρυώσει.
  • Φτιάχνουμε τα μελομακάρονα
  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, το ελαιόλαδο, το μέλι, μία πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γαρύφαλλο, τη κανέλα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. μπέικιν πάουντερ
  • Ανακατεύουμε τη μαγειρική σόδα με το χυμό πορτοκαλιού και τα ρίχνουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
  • Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι, καθώς ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία ζύμη.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
  • Σχηματίζουμε τα Μελομακάρονα
  • Παίρνουμε μία μικρή δόση από τη ζύμη (περίπου 30 γρ) και σχηματίζουμε το μελομακάρονο.
  • Στη συνέχεια το πιέζουμε ελαφρώς σε διχτυωτό σκεύος, ώστε να του δώσουμε σχέδιο στο επάνω μέρος. Εναλλακτικά, μπορούμε να κάνουμε γραμμές με ένα πιρούνι.
  • Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε τα μελομακάρονα
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Σιροπιάζουμε και στήνουμε τα μελομακάρονα
  • Βουτάμε τα ζεστά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι για περίπου 10-15 δευτερόλεπτα.
  • Τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να στραγγίξουν.
  • Σερβίρουμε τα Μελομακάρονα
  • Σερβίρουμε τα μελομακάρονα σε πιατέλα. Από επάνω πασπαλίζουμε με το σπασμένο καρύδι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *