ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουραμπιέδες της Βέφας Αλεξιάδου!

Κουραμπιέδες της Βέφας Αλεξιάδου!

Παραδοσιακοί κουραμπιέδες της Βέφας Αλεξιάδου. Κλασικοί, νόστιμοι, απλοί στην κατασκευή τους.

 

Υλικά για κουραμπιέδες της Βέφας

2 κούπες βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1 κούπα ψιλοκομμένα αμύγδαλα
λίγο ανθόνερο
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την άχνη να ασπρίσει και να αφρατέψει
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε σιγά σιγά στην ζύμη μαζί με το αλάτι και την βανίλια, ζυμώνοντας ελαφρά με το χέρι
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε να ενσωματωθούν
Ανοίγουμε την ζύμη και κόβουμε με ένα ποτήρι τους κουραμπιέδες σε μισοφέγγαρο
Αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα,και ψήνουμε στους 175C για 30 λεπτά μέχρι ροδίσουν πολύ ελαφρά
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα ραντίζουμε με ανθόνερο
Στρώνουμε σε ταψάκι,άχνη ζάχαρη και βάζουμε μέσα τους κουραμπιέδες
Τους κοσκινίζουμε επάνω μπόλικη άχνη ζάχαρη και τους αφήνουμε να κρυώσουν
Τα στρώνουμε σε πιατέλα και τους βάζουμε λίγη άχνη ακόμα
Διατηρούνται σε κουτί μπισκότων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *