ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δίπλες συνταγή εύκολη και αγαπητή

Δίπλες συνταγή εύκολη και αγαπητή

Δίπλες συνταγή: Φτιάξτε εύκολα τις αγαπημένες σε όλους δίπλες για να τους γλυκάνετε!
Οι δίπλες είναι ελληνικό επιδόρπιο όπου το κύριο συστατικό του είναι λεπτή ζύμη.
Πιστεύεται ότι οι δίπλες προέρχονται από την Πελοπόννησο.
Η ζύμη διπλώνεται σε διάφορα σχήματα, τηγανίζεται σε καυτό λάδι και στο τέλος
εμποτίζεται με σιρόπι. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται μέλι αντί για σιρόπι
και οι δίπλες αρωματίζονται με κανέλα και προστίθεται ψιλοκομμένο καρύδι.
Οι δίπλες μπορεί να έχουν διάφορα σχήματα, αλλά τα πιο κοινά είναι σπιράλ,
φιόγκοι και λουλούδια. Οι δίπλες σερβίρονται συνήθως σε γάμους
αλλά και την πρωτοχρονιά.

Υλικά Δίπλες συνταγή

3 αυγά
50 γρ. νερό
50 γρ. γάλα
1 κ.σ. ούζο/ρακή
αλάτι
ζάχαρη
βανίλια
1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελαιόλαδο
ηλιέλαιο 500 ml
μέλι

Diples

3 eggs
50 grams of water
50 grams of milk
1 tbsp of ouzo/raki
salt
sugar
vanilla
1/4 tsp of baking soda
300 grams of all ourpose flour
olive oil
sunflower oil 500 ml

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *