ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοσχαράκι μπουργκινιόν (κλασική συνταγή)

Μοσχαράκι μπουργκινιόν (κλασική συνταγή)

Μοσχαράκι μπουργκινιόν (κλασική συνταγή).
Το μοσχαράκι Βουργουνδίας είναι ένα από τα πιο κλασικά πιάτα της γαλλικής κουζίνας.
Θέλει το χρόνο του αλλά το αποτέλεσμα αξίζει!

Μερίδες 6
• Έτοιμο σε 3 ώρες
• Θερμίδες 430

1 1/2 κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα σε κύβους
500 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου 1 200 γρ. ζαμπόν σε κύβους
750 ml κόκκινο κρασί 2 κλωναράκια θυμαριού
16 κουτ. ελαιόλαδο
3 κουτ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
500 ml ζωμός κρέατος
2 φύλλα δάφνης
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
300 γρ. μανιτάρια

Μοσχαράκι μπουργκινιόν εκτέλεση συνταγής:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Ζεσταίνετε 4 κουταλιές από το ελαιόλαδο σε βαριά κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνετε το αλεύρι και αλευρώνετε τα κομμάτια του κρέατος. Το τηγανίζετε στο καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσει καλά απ’ όλες τις πλευρές. Το μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος.

Τηγανίζετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το ζαμπόν, ώσπου να γίνει τραγανό το ζαμπόν και να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αδειάζετε στο σκεύος με το κρέας. Περιχύνετε με τον ζωμό και το κρασί και μπήγετε ανάμεσα τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε και ψήνετε για 1/2 ώρα.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τηγανίζετε τα κρεμμυδάκια στιφάδου και τα μανιτάρια, ώσπου να αρχίσουν να παίρνουν «χρώμα». Ρίχνετε στο σκεύος με το κρέας και ψήνετε για 1 ώρα ακόμα ή ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας. Σερβίρετε αμέσως. Αν σας φαίνεται βαρύ το κόκκινο κρασί, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μπύρα ή λευκό ξηρό κρασί, αλλά και να δοκιμάσετε, αντί για μοσχάρι, κοτόπουλο (στήθος και μπουτάκια).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *