ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σιροπιαστά πουράκια γεμιστά με σπιτικό παγωτό

Σιροπιαστά πουράκια γεμιστά με σπιτικό παγωτό

Σιροπιαστά πουράκια με φύλλο κρούστας γεμιστά με σπιτικό παγωτό.

Υλικά
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
250γρ βούτυρο αιγοπρόβειο η αγελάδας
500γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
397γρ ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
1 τσιμπιά αλάτι
Σιρόπι
600γρ ζάχαρη
400γρ νερό
1 κ.σ γλυκόζη προαιρετικά
Χυμό από μισό λεμόνι

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ Σιροπιαστά πουράκια...

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Σιροπιαστά πουράκια με φύλλο κρούστας γεμιστά με σπιτικό παγωτό

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά μαζί. Από την ώρα βρασμού
έξι λεπτά και βγάζουμε από την φωτιά.

Παίρνουμε το φύλλο και αφού βουτυρώσουμε βάζουμε στο καλούπι.
Εφόσον γεμίσει το ταψί βάζουμε βούτυρο και το βάζουμε στο ψυγείο
ανάβουμε τον φούρνο και μόλις ζεσταθεί αρκετά βάζουμε το ταψάκι μέσα
στους 160 βαθμούς για μια ώρα περίπου να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Στην συνέχεια φτιάχνουμε το παγωτό.
Χτυπάμε την κρέμα τις βανίλιες και το αλάτι μόλις γίνει σαντιγί ενσωματώνουμε
με κυκλικές κινήσεις το ζαχαρούχο και βάζουμε κατάψυξη.
Βγάζουμε από το φούρνο τα πουράκια και σιροπιάζουμε κατευθείαν αφήνουμε
να κρυώσουν  κόβουμε στην μέση και γεμίζουμε με το παγωτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *