ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου αφρός

Εύκολο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου αφρός

Εύκολο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου αφρός. Εάν το φτιάξετε μία φορά θα το κάνετε συνέχεια!!!

 

Υλικά γλυκό ψυγείου

Κρέμα
90γρ νισεστέ
1 λίτρο γάλα
Μια τσιμπιά αλάτι
1 κ.γ βανίλια η δυο κάψουλες
3 κρόκους
150γρ ζάχαρη
130γρ βούτυρο αγελάδας
Σαντιγί
600γρ φυτική κρέμα γάλακτος
1κ.γ βανίλια η μια κάψουλα
500γρ Μπισκότα τύπου Μιράντα
κακάο για πασπάλισμα
250γρ γάλα για βούτηγμα στα μπισκότα

ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ:

 

Οδηγίες συνταγής για το γλυκό ψυγείου
Για την κρέμα
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα στη φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα, κορν φλάουρ, ζάχαρη,
κρόκους αυγών, βανιλίνες και μία τσιμπιά αλάτι.

Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό,ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι
να έχουμε μία πηχτή κρέμα.
Όταν πήξει αρκετά, αφαιρούμε τη κατσαρόλα από την φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε
το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς το βούτυρο και να ενσωματωθεί με την κρέμα.

Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη. Προσέχουμε ώστε
η μεμβράνη να εφάπτεται με την κρέμα για να μην δημιουργηθεί πέτσα.
Βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Μετά από μία ώρα, βγάζουμε την κρέμα
από το ψυγείο και την ανακατεύουμε λίγο.
Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής. Αν δεν έχουμε
κορνέ, δεν είναι απαραίτητο.
Για την Σαντιγί
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη φυτική κρέμα γάλακτος, τη βανιλίνη
και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί.
Τοποθετούμε τη σαντιγί σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Και πάλι, αν δεν
έχουμε κορνέ, δεν είναι απαραίτητο.
Για την σύνθεση
Βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα για 1 δευτερόλεπτο μέσα στο γάλα και
τοποθετούμε μία στρώση από μπισκότα μέσα σε ένα τετράγωνο τσέρκι.
Προσθέτουμε μία στρώση κρέμας, ακόμη μία στρώση από μπισκότα,
ακόμα μία στρώση κρέμας και τέλος ακόμα μία στρώση από μπισκότα.
Τέλος, προσθέτουμε στρώση από την σαντιγί και πασπαλίζουμε με κακάο.
Recipe notes
Πρόταση σερβιρίσματος: Σερβίρετε κάθε κομμάτι από το γλυκό πασπαλίζοντας
κακάο επάνω, λίγη ακόμα σαντιγί ή σάλτσα σοκολάτας. Προσθέστε λίγα φρούτα
και ένα φύλλο διόσμου που θα δώσουν χρώμα και φρεσκάδα. Σερβίρετε μαζί
με μία μπάλα παγωτό ή έναν καφέ!

Μια συνταγή του George Zolis Μαγειρικές Απολαύσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *