ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ριζότο μανιταριών με ρύζι Καρολίνα

Ριζότο μανιταριών με ρύζι Καρολίνα

Ριζότο μανιταριών με ρύζι Καρολίνα . Το ριζότο ή ρυζότο, είναι φαγητό με ρύζι από τη βόρεια Ιταλία, που μαγειρεύεται σε ζωμό έως ότου αποκτήσει κρεμώδη συνοχή. Πολλοί τύποι ρυζότο περιέχουν βούτυρο, κρασί και κρεμμύδι. Είναι από τους πιο κοινούς τρόπους μαγειρέματος του ρυζιού στην Ιταλία.

Υλικά Ριζότο

Ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ άσπρα μανιτάρια ψιλοκομμένα
Μισή κούπα ρύζι καρολίνα
4.5 κούπες ζωμό κοτόπουλο
1 κ.σ βούτυρο
4 κ.σ παρμεζάνα τριμμένη

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια,σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα
Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 1 λεπτό
Προσθέτουμε 2 κουτάλες ζωμό κάθε φορά,αφού ρουφήξει τον ζωμό,τον προσθέτουμε ξανά
Σταματάμε να προσθέτουμε ζωμό,οταν το ρύζι θα φουσκώσει και ο κόκκος θα σκάει ελαφρά στο δόντι
Κλείνουμε την φωτιά,προσθέτουμε το βούτυρο και το τυρί και ανακατεύουμε να λιώσει
Σερβίρουμε το ριζότο,όσο είναι ζεστό

Για τον ζωμό στιγμής
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
4,5 κούπες νερό
ρίγανη,μαύρο πιπέρι και φύλλο δάφνης

Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση,διατηρούμε τον ζωμό ζεστό όσο φτιάχνουμε το ριζότο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *