ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μυζηθρόπιτα σιροπιαστή

Μυζηθρόπιτα σιροπιαστή
Φτιάξτε μαζί μας μια εκπληκτική μυζηθρόπιτα (ή με ανθότυρο) σιροπιαστή που θα σας ξετρελάνει!

Μυζηθρόπιτα σιροπιαστή

1 1/2 κιλό ανάλατη μυζήθρα ή ανθότυρο
7 αβγά
2 1/2 ποτήρια γάλα
άνηθο (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ

Σιρόπι
1 ποτήρι νερό
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής Μυζηθρόπιτα σιροπιαστή

Σε μια λεκάνη τρίβουμε τη μυζήθρα με τα χέρια σε ψιλά κομμάτια. Χτυπάμε τα 6 αυγά και τα ρίχνουμε στη μυζήθρα. Προσθέτουμε το γάλα, τον άνηθο, τη κανέλα, το κονιάκ, τη ζάχαρη και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα (όχι μίξερ)
Σε βουτυρωμένο ταψί απλώνουμε τη ζύμη. Χτυπάμε 1 αυγό και αλείφουμε τη ζύμη από πάνω.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι ενδιάμεσα αν έχει ψηθεί (πρέπει το μαχαίρι να βγει στεγνό)
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει να κοχλάζει.
Όταν ψηθεί το γλυκό και είναι χλιαρό ρίχνω το ζεστό σιρόπι.
Πασπαλίζουμε τη μυζηθρόπιτα με λίγη κανέλα.

Δείτε ακόμα: Κοτόπουλο γιαουρτάβα.
Μια διαφορετική συνταγή με γιαούρτι και κοτόπουλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *