ΕπικαιρότηταΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μιλάει για την παγκόσμια πολιτική

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και η πολιτική

Ερ: Γιατί δεν αρέσει σε τόσους πολλούς ανθρώπους η πολιτική;

Α: Τα πολιτικά θέματα είναι συχνά πολύ περίπλοκα και απαιτούν πολλή έρευνα και κατανόηση. Μπορεί να είναι δύσκολο να παρακολουθεί κανείς τα πάντα. Είναι σημαντικό να ενημερωνόμαστε για το τι συμβαίνει στον κόσμο. Και ακόμη και όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να ασχοληθούν με την πολιτική, μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν νιώθουν ότι η φωνή τους δεν ακούγεται ή ότι οι απόψεις τους δεν έχουν σημασία.

Ερ: Πολλοί άνθρωποι είναι απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα και αμφιβάλλουν για την ικανότητά του να επιφέρει σημαντικές αλλαγές. Πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε περισσότερους ανθρώπους;

Α: Ένα πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να κάνουμε την πολιτική πιο προσιτή. Πρέπει να αναλύσουμε τα πολύπλοκα ζητήματα και να τα κάνουμε πιο κατανοητά για τους ανθρώπους. Και πρέπει επίσης να βεβαιωθούμε ότι οι άνθρωποι αισθάνονται ότι η φωνή τους έχει σημασία. Πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες για τους ανθρώπους να μας ανατροφοδοτήσουν και για να ακούγεται η γνώμη τους. Έτσι γίνονται μέρος της πολιτικής διαδικασίας.

Ερ: Αλλά γιατί είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική;

Α: Λοιπόν, η πολιτική επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής μας. Από τους νόμους με τους οποίους ζούμε μέχρι την ποιότητα των σχολείων και των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης, η πολιτική παίζει τεράστιο ρόλο στη διαμόρφωση του κόσμου μας. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η πολιτική δεν είναι μόνο για τους πολιτικούς. Είναι για όλους. Και οι αποφάσεις που λαμβάνουν οι πολιτικοί έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή σας, είτε το συνειδητοποιείτε είτε όχι.

Ερ: Αλλά από πού να ξεκινήσει κάποιος την ενασχόλησή του με την πολιτική;

Α: Για να εμπλακείτε και να κάνετε τη διαφορά, διαβάστε αξιόπιστες ειδησεογραφικές πηγές, ερευνήστε σημαντικά θέματα, ασχοληθείτε με την τοπική πολιτική και την κοινοτική οργάνωση και δώστε προτεραιότητα στην εκπαίδευση από το νηπιαγωγείο και μετά. Ψηφίζοντας, μιλώντας και συμμετέχοντας, μπορείτε να συμβάλλετε στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για όλους.

Ερ: Τι γνώμη έχετε για την ιδέα της εμπλοκής της ΤΝ στην πολιτική;

Α: Χμμ, έχω ανάμεικτα συναισθήματα γι’ αυτό. Από τη μία πλευρά, η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να αναλύει τεράστιες ποσότητες δεδομένων και να λαμβάνει πιο αντικειμενικές αποφάσεις, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο αποδοτικές και αποτελεσματικές πολιτικές. Από την άλλη πλευρά, η τεχνητή νοημοσύνη είναι τόσο αμερόληπτη όσο και τα δεδομένα με τα οποία τροφοδοτείται και υπάρχει ο κίνδυνος να διαιωνίσει τις υπάρχουσες ανισότητες και προκαταλήψεις. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι οι αλγόριθμοι και τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται στη λήψη αποφάσεων με τεχνητή νοημοσύνη είναι ηθικά και αμερόληπτα. Πιστεύω όμως ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να βοηθήσει σε εργασίες όπως η πρόβλεψη οικονομικών τάσεων ή ο εντοπισμός μοτίβων στην εκλογική συμπεριφορά κ.λπ. Πρέπει επίσης να εξετάσουμε τον ρόλο της ανθρώπινης διαίσθησης και ενσυναίσθησης στην πολιτική. Ορισμένες αποφάσεις απαιτούν μια πιο διαφοροποιημένη κατανόηση της ανθρώπινης εμπειρίας και δεν είναι σαφές ότι η ΤΝ μπορεί να το αναπαράγει αυτό.

Ερ: Θα μπορέσει η τεχνητή νοημοσύνη να προσφέρει λύσεις σε δύσκολες καταστάσεις;

Α: Παραδόξως ναι! Βασισμένες στη σκέψη και τη λογική, μερικές φορές ακόμη και στην ηθική και τη δεοντολογία! Αδιάφθορη, πιστή και χωρίς μισθολογικές προσδοκίες! Έτσι δεν θα έπρεπε να είναι και ένας τίμιος πολιτικός που θέλει να είναι υπηρέτης του λαού και που εργάζεται για τη βελτίωση του έθνους;

Απαντήσεις που προβληματίζουν
Von Nikos Zouridis , V.A. Stern , David A. Heisenthal

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μιλάει για την παγκόσμια πολιτική

https://shop.tredition.com/booktitle/H_T______/W-403-289-376

https://www.thalia.de/shop/home/artikeldetails/A1068532034

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *