ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψωμί γάστρας χωρίς ζύμωμα

Ψωμί γάστρας χωρίς ζύμωμα

Γρήγορο και εύκολο τραγανό Ψωμί γάστρας χωρίς ζύμωμα.
Μια συνταγή του George Zolis Μαγειρικές Απολαύσεις

Υλικά Συνταγής Ψωμί γάστρας

1 κιλό αλεύρι σκληρό η για όλες τις χρήσεις η χωριάτικο ειδικό για ψωμί και αλλα 100γρ για το δεύτερο ζυμωμα

2 φακελάκια μαγιά η 50γρ νωπή μαγιά

20 γρ ζάχαρη

20γρ αλάτι

50γρ λάδι

720γρ νερό θερ/σια δωματίου η λίγο χλιαρό

Δοσολογία σε κούπες

ένα κιλό αλεύρι

1 κ/σ γεμάτη ζάχαρη και μια αλάτι

μισό ποτήρι του κρασιού λάδι

δυο μαγιές

3 κούπες νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΓΑΣΤΡΑΣ Χωρίς ζύμωμα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ που κλείνει, ανακατεύουμε
καλά τα υλικά και για να έχει καλό αποτέλεσμα πρέπει να μείνει
για 12 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο σκεπασμένο. Μετα τις 12-14 ώρες
ανάβουμε τον φούρνο πάνω κάτω στους 250 βαθμούς και τοποθετούμε
την γάστρα είτε μεταλλική είτε πήλινη σκεπασμένη ώσπου να πιάσει
τους 250 βαθμούς.

Μόλις βάλουμε την γάστρα στον φούρνο απλώνουμε αλεύρι στον πάγκο μας
και βάζουμε την ζύμη μας η οποία είναι αρκετά υγρή και κολλάει
στα χέρια, αρχίζουμε να δουλεύουμε το ζυμάρι διπλώνοντας τις άκριες
προς τα μέσα προσθέτουμε όσο αλεύρι πάρει ώστε να στεγνώσει η ζύμη
μου δεν θέλει ζύμωμα. Το αφήνω να ξεκουραστεί και όταν η γάστρα
είναι έτοιμη βάζω το ψωμάκι μέσα με τις διπλές προς τα πάνω

Βάζουμε το ψωμί σε λαδόκολλα και την βάζουμε στην καυτή γάστρα
την σκεπάζω και ψήνω για 30 λεπτά στους 250 βαθμούς αντιστάσεις
στην συνέχεια ανοίγω το καπάκι και ψήνω στους 200 βαθμούς αντιστάσεις
για 30 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρει χρώμα (μπορεί να χρειαστεί περισσότερος
χρόνος ανάλογα την δύναμη του φούρνου). Αλεύρι βάζω σκληρό για να έχω
καλό αποτέλεσμα αλλά μπορείτε να βάλετε και για όλες τις χρήσεις
ή ότι άλλο θέλετε έχω κάνει πολλούς συνδυασμούς
Μπορούμε να βάλουμε σουσάμι από πάνω.

Δείτε επίσης: Σπιτικό ψωμί χωρίς ζύμωμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *