ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το καλύτερο γαλακτομπούρεκο που έχετε φάει

Το καλύτερο γαλακτομπούρεκο που έχετε φάει

Ακολουθείστε τα βήματά μου και θα γευτείτε το καλύτερο Γαλακτομπούρεκο που έχετε φάει ποτέ!
Με συγκλονιστική Βελούδινη και Τρεμουλιαστή κρέμα που ακόμα και όταν παγώνει δεν πετρώνει!!!

Χρειαζόμαστε κρύο σιρόπι, ζεστό γλυκό.
Το ταψί που χρησιμοποιούμε είναι 38cm.

Το καλύτερο γαλακτομπούρεκο:
Υλικά για το σιρόπι

350γρ νερό
550γρ ζάχαρη
20γρ χυμό λεμόνι
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Υλικά για την κρέμα

1,200γρ φρέσκο γάλα
800γρ γάλα εβαπορέ όχι αραιωμένο
4 βανίλιες
4 αυγά
200γρ ζάχαρη
120γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30γρ σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμόνι
80γρ βούτυρο αγελάδος

1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά

Ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα για 30-35 λεπτά.

Εάν θέλετε να με ρωτήσετε οτιδήποτε έχει να κάνει με μαγειρική και την κουζίνα, ή ακόμα αν θέλετε να σας πω ποια προϊόντα χρησιμοποιώ  μην διστάσετε να δημοσιεύσετε κάθε σας απορία ή ακόμα και την μαγειρική σας και να σας απαντήσω σε ότι θέλετε!! Θα χαρώ να μοιραστούμε όλοι μαζί και τις δικές σας συνταγές !!!

Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό ταψιού, που αποτελείται κυρίως από φύλλο και κρέμα. Υπάρχουν διάφορες συνταγές και τρόποι παρασκευής, καθώς και μεγέθη κομματιών. Η κρέμα μπορεί να έχει άρωμα λεμόνι ή βανίλια, ενώ το σιρόπι παρασκευάζεται από ζάχαρη και νερό. Βικιπαίδεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *