DIY-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ-CRAFTSΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπιτικό αποσμητικό σώματος

Σπιτικό αποσμητικό σώματος

Αλουμίνιο, parabens, φορμαλδεΰδη είναι μερικά από τα συστατικά που συναντάμε συχνά στα συστατικά των αποσμητικών σώματος. Ερευνητές έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με τη μακροχρόνια χρήση τους, από τον καρκίνο του μαστού έως τον αυξημένο κίνδυνο της νόσου του Alzheimer. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα ή θέλετε να αποφύγετε τις βλαβερές συνέπειες των αποσμητικών και των αντιιδρωτικών, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό αποσμητικό.

Δύο εύκολες και οικονομικές συνταγές για σπιτικά αποσμητικά

1. Aποσμητικό σε στερεά μορφή (τύπου roll- on)
Θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
2 κουταλιές σούπας βούτυρο καριτέ ή μελισσοκέρι
2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα χωρίς αλουμίνιο
Αιθέρια έλαια (προαιρετικά)
1 καθαρό και αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι

Η σόδα ενεργεί ως φυσικό αποσμητικό βοηθώντας στην καταπολέμηση του ιδρώτα.  Το βούτυρο καριτέ (shea) και το λάδι καρύδας προσφέρουν αντιβακτηριακή προστασία και ενυδατώνουν το δέρμα.

Λιώστε το λάδι καρύδας και το βούτυρο καριτέ σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσουν αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τη σόδα. Προσθέστε το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας, αφήστε το μείγμα να κρυώσει και είστε έτοιμοι. Αποθηκεύστε τη κρέμα σε ένα καθαρό και αποστειρωμένο βαζάκι στο ψυγείο.

2. Για  το αποσμητικό σε μορφή σπρέι
Θα χρειαστείτε:
Ένα μπουκαλάκι σπρέι
1 φλιτζάνι καθαρό οινόπνευμα (σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν δυσάρεστες οσμές)
10 σταγόνες αιθέριo έλαιο της προτίμησής σας

Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε αιθέριο έλαιο λεβάντας, φασκόμηλου, tea trea ή εσπεριδοειδών όπως λεμόνι ή πορτοκάλι για τις αντισηπτικές τους ιδιότητες και  για το δροσερό άρωμα που έχουν.

Σημαντικό: Τα αιθέρια έλαια θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιούνται με ιδιαίτερη προσοχή και με την συμβουλή επαγγελματία αρωματοθεραπευτή ή του γιατρού σας κυρίως αν υπάρχουν προβλήματα υγείας π.χ υπέρταση ή νευρικής φύσεως. Απαγορεύεται ή χρήση τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ή χρήση τους σε βρέφη.
Τα αιθέρια έλαια μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Ενα αλλεργικό τεστ πριν την χρήση τους είναι απαραίτητο.

Δείτε ακόμα: Πως φτιάχνουμε αντισηπτικό χεριών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *