ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι με Ολόκληρο το Φρούτο – Το Αγαπημένο Φρούτο του Χειμώνα.

Υλικά Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

2 κιλά πορτοκάλια
2 κιλά ζάχαρη
1 λίτρο νερό
1 βανίλια
χυμό από μισό λεμόνι

Τρίβουμε τα πορτοκάλια στον τρίφτη (το ξύσμα το κρατάμε και το βάζουμε στην κατάψυξη)
Βράζουμε τα πορτοκάλια για 10 λεπτά και πετάμε το νερό
Αυτήν την διαδικασία την κάνουμε 3 φορές,μέχρι να ξεπικρίσουν
Κόβουμε τα πορτοκάλια σε 4 η 8 κομμάτια
Καθαρίζουμε το άσπρο κομμάτι από την μέση με ένα ψαλίδι
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό,την βανίλια και το λεμόνι για 5 λεπτά και βάζουμε μέσα τα πορτοκάλια
Τα βράζουμε για 15 λεπτά,τα κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και να σταθεί ως την επόμενη μέρα.
Έτσι τα πορτοκάλια,βγάζουν τα ζουμιά τους
Την επόμενη μέρα θα δέσουμε το γλυκό μας,βράζωντας το άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει
Κάνουμε το κόλπο με το παγωμένο πιατάκι του καφέ,θα το βάλουμε 20 λεπτά στην κατάψυξη,θα ρίξουμε πάνω 1 κουταλάκι σιρόπι,θα το βάλουμε 1 λεπτό στην κατάψυξη και αν το σιρόπι κάθεται πάνω στο νύχι μας,το γλυκό μας έχει δέσει
Για να αποστειρώσουμε τα βάζα τα βάζουμε στον φούρνο, στους 100 βαθμούς για 15 λεπτά,μαζί με τα καπάκια τους
Βάζουμε το γλυκό ζεστό,μέσα στα ζεστά βάζα,τα κλείνουμε και τα γυρνάμε από την ανάποδη,για να σφραγίσουν
Αφήνουμε να κρυώσουν
Διατηρούνται για μήνες εκτός ψυγείου,όταν τα ανοίξουμε θα τα βάλουμε στο ψυγείο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *