ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τέλειο Ραβανί

Ραβανί – Ενα πεντανόστιμο σιροπιαστό γλυκό για όλες τις ώρες…
‘Ενα εύκολο γλυκό και μερικά χρήσιμα tips.

Ραβανί

Θα χρειαστούμε

Υλικά

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι αλεύρι Αλλατίνη
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 χαρτί μπέικιν πάουντερ (baking powder)
1 φλιτζάνι βούτυρο
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι

για το Σιρόπι

3 φλιτζάνια  κρυσταλλική ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
το χυμό από 1 λεμόνι

Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο και τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Ρίχνουμε σιγά – σιγά τους κρόκους των αυγών έναν – έναν.
Χτυπάμε  καλά τα ασπράδια των αυγών με λίγο αλάτι και τα κάνουμε μαρέγκα.
Τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα ανακατεύοντας  με μια σπάτουλα
Ρίχνουμε σιγά σιγά  στο μείγμα το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το γάλα λίγο λίγο.
Προσθέτουμε στο τέλος τη βανίλια, το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι και το μπέικιν πάουντερ.
Απλώνουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί

Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 160 στις αντιστάσεις (όχι αέρα) για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.

Όσο ψήνεται το γλυκό  στο φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι
Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά (μετράμε από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει το νερό).
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά για να μην πήξει και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Οταν ψηθεί το γλυκό ρίχνω το σιρόπι.

Πρέπει να είναι και τα δύο ζεστά (το γλυκό και το σιρόπι) Το ραβανί πρέπει να μείνει 1 μέρα εκτός ψυγείου. Στο ψυγείο μπαίνει την επόμενη μέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *