ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βραστά αυγά, χρόνος βρασίματος

Βραστά αυγά, χρόνος βρασίματος

Βραστά αυγά Αυτά τα άγνωστα .
Ποιος είναι ο χρόνος βρασμού για τα αγαπημένα μας αυγά. Άλλοι τα τρώνε μελάτα άλλοι σφιχτά.

(εδώ μιλάμε για την τέχνη που ακούει στο όνομα βραστά αυγά )

Βραστά αυγά:
Το αυγό το μελάτο ,με το κουταλάκι

το αυγό το πολύ υγρό το πολύ μελάτο αφού πάρει βράσει κλείνουμε το μάτι και το αφήνουμε πάνω 1 λεπτό
για μελάτο αλλά μαλακό με τον κρόκο να είναι ζουμερός εώς 3 λεπτά
για σφιχτά βράζουμε 7-10 λεπτά
Αφού μετρήσουμε τους χρόνους που θέλουμε κατευθείαν ξεπλένουμε το αυγό με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός

Τιπς για να μη σπάσει το αυγό

να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
να βάλουμε 1 κουταλιά αλάτι η ξύδι στο νερό για να μή τρέχει το ασπράδι αν σπάσει (βοηθάει και στο ξεφλούδισμα έκτος αν το πήρες τώρα απο το κοτέτσι ,δε ξεφλουδίζεται εύκολα το αυγό ημέρας )

υ.γ μόνο 5 αυγά χαραμήθηκαν για τις ανάγκες του άρθρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *