Βραστά αυγά, χρόνος βρασίματος
Βραστά αυγά Αυτά τα άγνωστα .
Ποιος είναι ο χρόνος βρασμού για τα αγαπημένα μας αυγά. Άλλοι τα τρώνε μελάτα άλλοι σφιχτά.
(εδώ μιλάμε για την τέχνη που ακούει στο όνομα βραστά αυγά )
Βραστά αυγά:
Το αυγό το μελάτο ,με το κουταλάκι
το αυγό το πολύ υγρό το πολύ μελάτο αφού πάρει βράσει κλείνουμε το μάτι και το αφήνουμε πάνω 1 λεπτό
για μελάτο αλλά μαλακό με τον κρόκο να είναι ζουμερός εώς 3 λεπτά
για σφιχτά βράζουμε 7-10 λεπτά
Αφού μετρήσουμε τους χρόνους που θέλουμε κατευθείαν ξεπλένουμε το αυγό με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός
Τιπς για να μη σπάσει το αυγό
να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
να βάλουμε 1 κουταλιά αλάτι η ξύδι στο νερό για να μή τρέχει το ασπράδι αν σπάσει (βοηθάει και στο ξεφλούδισμα έκτος αν το πήρες τώρα απο το κοτέτσι ,δε ξεφλουδίζεται εύκολα το αυγό ημέρας )
υ.γ μόνο 5 αυγά χαραμήθηκαν για τις ανάγκες του άρθρου