ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παγωτό φιστίκι, φράουλα, μπανάνα χωρίς μηχανή

Παγωτό φιστίκι, φράουλα, μπανάνα χωρίς μηχανή

Παγωτό με φρέσκο γάλα φιστίκι, φράουλα, μπανάνα χωρίς μηχανή.

Υλικά
Βάση
1 λίτρο γάλα φρέσκο
400γρ ζάχαρη
1κ.σ (30γρ) κορν φλαουρ
1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Φράουλα
750γρ από την βάση
150γρ σιρόπι φράουλα
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Έλαιο φράουλας σταγόνες
Μπανάνα
750γρ από την βάση
Έλαιο μπανάνα
Κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Φιστίκι
750γρ βάση
150γρ φιστίκι ωμό τριμμένο σε πούδρα
50γρ φιστίκι ολόκληρο για μέσα
Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Έλαιο φιστίκι
30γρ ωμό φιστίκι για από πάνω
20γρ φιστίκι για χοντροκομμένο για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Παγωτό φιστίκι, φράουλα, μπανάνα με φρέσκο γάλα χωρίς μηχανή

Βάζουμε το γάλα να ξεκινήσει να βράζει. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την ζάχαρη ανακατεύουμε να λιώσει ,
σε λίγο γάλα βάζουμε κορν φλαουρ ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
Μόλις αρχίσει βρασμός ρίχνουμε το κορν φλαουρ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για δέκα λεπτά.
Βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο να κρυώσει και βάζουμε την κρέμα γάλακτος για κτύπημα να γίνει σαντιγί.
Μόλις κρυώσει το πρώτο μείγμα το ρίχνουμε στην σαντιγί σταδιακά και βάζουμε κατάψυξη για δυο ώρες.
Αμέσως μετα χωρίζουμε σε τρία μέρη και βάζουμε χρώματα και αρώματα όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο.
Βάζουμε κατάψυξη για 6-8 ώρες. Για να σερβίρουμε αρκούν δέκα λεπτά έξω από το ψυγείο για να το δουλέψετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *