ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τραγανή στριφτή πίτα με κιμά

Τραγανή στριφτή πίτα με κιμά

Φανταστική στριφτή πίτα με κιμά και τραγανό φύλλο που ανοίγει χωρίς πλάστη. Κιμαδόπιτα.

Ζύμη

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και κόβουμε σε μπαλάκια τα οποία τα βάζουμε σε ένα σκεύος και ρίχνουμε από επάνω λάδι βάζουμε μεμβράνη και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν

Κιμάς

Βάζουμε το κρεμμύδι το σκόρδο το λάδι και τον κιμά και το σοτάρουμε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να φύγει όλη η υγρασία και να αλλάξει ο ήχος

Γέμιση

Αφού έχουμε αφήσει να κρυώσει ο κιμάς ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύομε καλά.

Συναρμολόγηση

Ανοίγουμε τα φύλλα όπως δείχνω στο βίντεο απλώνουμε γέμιση και ρολαρουμε το ζυμάρι το βάζουμε σε ταψί 35 εκατοστά αφού έχουμε ρίξει λίγο ελαιόλαδο. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι και η γέμιση

Ψήνουμε 200 βαθμούς αντιστάσεις 50-60 λεπτά ανάλογα το φούρνο

Υλικά συνταγής

Υλικά ζύμης
600γρ αλεύρι γοχ
7γρ αλάτι
350γρ νερό
30γρ ελαιόλαδο
10γρ ξύδι
Ελαιόλαδο για να καλύψουμε τα ζυμαράκια

Υλικά κιμά
500γρ κιμά
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
50-100γρ ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Υλικά γέμισης
τον έτοιμο κιμά
250γρ τυριά που λιώνουν
15-20 ντοματίνια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1-2 πιπεριές κόκκινες γλυκιές
20 κλωναράκια μαϊντανό μισό ματσάκι

Ελαιόλαδο για το ταψί
Σουσάμι για το πασπάλισμα
Ταψί 35
Ψήσιμο 200 βαθμούς αντιστάσεις 50-60 λεπτά ανάλογα το φούρνο

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *