ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πορτοκαλόπιτα εύκολη, ζουμερή, γρήγορη

Πορτοκαλόπιτα εύκολη, ζουμερή, γρήγορη

Δεν πρόκειται να κάνω άλλη συνταγή για Πορτοκαλόπιτα!!! Εύκολη, ζουμερή, γρήγορη, γεμάτη αρώματα.
Μια συνταγή του George Zolis Μαγειρικές Απολαύσεις

Υλικά Πορτοκαλόπιτα

1 πακέτο φύλλα κρούστας 450-500γρ
5 αυγά
200γρ γιαούρτι
250γρ μαργαρίνη λιωμένο
200γρ μαρμελάδα πορτοκάλι η γλυκό κουταλιού
3κ.γ γεμάτες μπέικιν (20γρ.)
100γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 τσιμπιά αλάτι

Υλικά για το σιρόπι:
400γρ ζάχαρη
200γρ νερό
400γρ πορτοκάλι χυμό
1κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
χυμό 1/2 λεμονιού
1 ξύλο κανέλα

Σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί του σιροπιού και από την ώρα βρασμού αφήνουμε 6 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Υπόλοιπη συνταγή

Κόβουμε το φύλλο σε ροδέλες και τις ανοίγουμε μέσα σε ένα ταψί ψήνουμε 120 αέρα για όση ώρα τελειώσουμε την υπόλοιπη διαδικασία.

Σε ένα ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη και την μαργαρίνη χτυπάμε για λίγο και έπειτα ρίχνουμε τα αυγά συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο.. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός της μαρμελάδας και χτυπάμε για δυο λεπτά ακόμα. Τέλος βάζουμε την μαρμελάδα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τέλος βγάζουμε τα φύλλα από τα φούρνο και χωρίς να τα τρίψουμε τα βάζουμε στο μείγμα. Σε βουτυρωμένο ταψί 25Χ37 βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 40 λεπτά αντιστάσεις περίπου μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Μόλις ψηθεί σιροπιάζουμε με το σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει στην αρχή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *