ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαντολάτο σπιτικό γρήγορο, γεμάτο αμύγδαλα

Μαντολάτο σπιτικό γρήγορο, γεμάτο αμύγδαλα

Σπιτικό μαντολάτο γρήγορο, εύκολο, μαλακό, νόστιμο, γεμάτο αμύγδαλα. Δεν υπάρχει αυτό το γλυκό.
Ιδανικό σνακ για μικρούς & μεγάλους

Μαντολάτο σπιτικό Υλικά συνταγής

120-130γρ ασπράδι αυγού
300-400γρ αμύγδαλο καβουρδισμένο
700γρ ζάχαρη
400γρ μέλι
1 κ.γ βανίλια η δυο βανίλιες
1 τσιμπιά αλάτι
Προσοχή στους χρόνους βρασίματος του σιροπιού θέλει το λιγότερο 5-7 λεπτά και από εκεί και πέρα όσο περισσότερο το βράζουμε τόσο σκληραίνει

Homemade nougat quick, easy, soft, delicious, full of almonds. Ideal snack for young & old

Το μαντολάτο, γνωστό και ως νουγκά https://en.wikipedia.org/wiki/Nougat, είναι ένα παραδοσιακό γλύκισμα φτιαγμένο με ζάχαρη ή μέλι, ψημένους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια, φουντούκια και μακαντάμια), χτυπημένα ασπράδια αυγών και πιθανώς ζαχαρωμένα φρούτα.

Χαρακτηριστικά:

  • Έχει λαστιχωτή υφή και είναι ευχάριστο στη μάσηση.
  • Είναι λείο και γυαλιστερό με μελάτο άρωμα.
  • Συνήθως διατίθεται σε μορφή μπαρών ή κομματιών στα σούπερ μάρκετ, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε άλλα γλυκίσματα και παγωτό.
  • Παραλλαγές:

    Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του μαντολάτου, με διαφορετικούς τύπους ξηρών καρπών, φρούτων, υφές και αρωματισμούς. Μερικές δημοφιλείς παραλλαγές περιλαμβάνουν:

    • Μαντολάτο με μαύρη σοκολάτα: Περιλαμβάνει λιωμένη μαύρη σοκολάτα στο μείγμα.
    • Μαντολάτο με φράουλα: Περιλαμβάνει αποξηραμένες φράουλες και ροζ χρωματισμό.
    • Τραγανό: Περιλαμβάνει αμυγδαλικά φλέικς για μια τραγανή υφή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *