ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τουλουμπάκια, αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό

Τουλουμπάκια, αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό

Τουλουμπάκια, ένα αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό είναι τα τουλουμπάκια. Φτιάξτε τα εύκολα διαβάζοντας και βλέποντας σε βίντεο τη συνταγή.

Η συνταγή είναι του George Zolis Μαγειρικές Απολαύσεις

Υλικά συνταγής

Σιρόπι

400γρ νερό

600γρ ζάχαρη

Μισό λεμόνι

Ζύμη

250γρ αλεύρι (εγώ έβαλα σκληρό μπαίνει και γοχ)

250γρ νερό

1 τσιμπιά αλάτι

1 βανιλια καψουλα

50γρ βούτυρο

3 αυγά μεγάλα η 4 κανονικα

George Zolis Μαγειρικές Απολαύσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Τουλουμπάκια

Βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού και το βράζουμε για 6 λεπτά. Αν θελετε πιο ιδιαιτερη γευση στο εξαλεπτο βαλτε ενα σφηνακι κονιακ.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το βούτυρο μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε και το αλεύρι
και τα υπολοιπα υλικα της ζυμης χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και ανακατεύουμε για 3-5 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει η ζύμη και την βάζουμε στο μίξερ στην δυνατή ταχύτητα. Σιγά σιγά
βάζουμε ένα ένα τα αυγά. Αφήνουμε την ζύμη να κρυώσει την βάζουμε σε κορνε με
12αρα μύτη και σε τηγάνι με πολύ σπορέλαιο τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Μας ενδιαφέρει να μείνουν όσο πιο πολύ ώρα γίνετε στο τηγάνι ώστε να ψηθεί
το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στο σιρόπι.
Είμαστε έτοιμοι, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά

Σημειώσεις συνταγής
Το ανακάτεμα της ζύμης μπορεί να γίνει και με μίξερ χειρός αλλά και με το χέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *