ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψωμί πολυτελείας αφράτο και μαλακό

Ψωμί πολυτελείας αφράτο και μαλακό

Ψωμί πολυτελείας αφρός. Ένα ψωμί που δεν τρίβετε και μένει πολλές ημέρες μαλακό
Συνταγή του George Zolis Μαγειρικές Απολαύσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Ψωμί πολυτελείας

Βάζουμε την ζάχαρη την μαγιά και το νερό (το νερό χλιαρό) ρίχνουμε από πάνω
το αλεύρι σαν πάπλωμα και ζυμώνουμε για πεντε-επτα λεπτά. Αφήνουμε 30-40 λεπτά
να ξεκουραστεί. Όταν είναι έτοιμο κόβουμε στα δυο κάνουμε φραντζολάκια και
αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Ανάβουμε το φούρνο στους 200 αντιστάσεις χαράζουμε
τα ψωμάκια ψεκάζουμε με νερό και βάζουμε σουσάμι. Ψήνουμε για 40-50 λεπτά
αντιστάσεις.

Υλικά
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια τυπου550
530γρ νερό
50γρ μαγιά φρέσκια
50γρ ελαιόλαδο
40γρ ζάχαρη
20γρ αλάτι
Ταψί 30Χ40
Ψήσιμο 190 αντιστάσεις 50 λεπτά

#ψωμί
#ψωμι
#σάντουιτς

******** Η συνταγή δεν δέχεται παρεμβάσεις πρέπει να την κάνετε ακριβώς όπως την λέω, μόνο στο μίξερ αν δεν έχετε θέλει 10-15 λεπτά διπλώματα*********

Δείτε επίσης: Σπιτικό ψωμί χωρίς ζύμωμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *