Μουστοκούλουρα με πετιμέζι αφράτα χωρίς ζάχαρη (νηστίσιμα).
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το λάδι μετά προσθέτουμε το πετιμέζι και το κονιάκ το αλάτι
και τα μπαχαρικά, στον χυμό πορτοκαλιού βάζουμε το κρεμμόριο και την σόδα ρίχνουμε
στα υπόλοιπα υγρά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή,
εύπλαστη ζύμη.
Την αφήνετε τουλάχιστον για μιση ώρα να δέσουν τα υλικά.
Πλάθουμε κουλουράκια σε σχήμα και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς αντιστασεις για 30 λεπτά περίπου.Μια συνταγή του George Zolis Μαγειρικές Απολαύσεις
Υλικά
350 γρ. πετιμέζι (υπάρχει στα σούπερ μάρκετ)
230 γρ καλαμποκέλαιο
130 γρ. χυμό πορτοκάλι
50 γρ κονιάκ
1 πρεζα αλάτι
1 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. κρεμμοριο η 1 ½ κ.γ μπεικιν
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1 ½ κ.γ. κανέλα
1 κιλό. αλεύρι μαλακό
Ψήσιμο αντιστάσεις 170 για 30 λεπτά
Εάν η ζύμη σας είναι σφιχτή μπορείτε να βάλετε λίγο χυμό πορτοκάλι ακόμα.
Αφράτοι και Εύκολοι λουκουμάδες παραλίας με ζάχαρη (Donuts). Χωρίς αυγό! Χωρίς μίξερ! Χωρίς μεγάλες αναμονές!…
Το καλοκαιράκι σιγά σιγά μας χτυπά την πόρτα. Γι' αυτό κι εγώ σήμερα σας έχω…
https://www.youtube.com/watch?v=QTQmQgBxr6U Εύκολο Σπιτικό Παγωτό Μαλακό σαν μηχανής. Χωρίς παγωτομηχανή! Χωρίς Ζαχαρούχο! Με λίγα υλικά. Υλικά…
Σας έχω την πιο εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο για να την κάνετε και να σας…
Ανακατέψτε αλεύρι με νερό και θα έχετε αυτές τις φανταστικές Αραβικές πίτες. Πανεύκολη διαδικασία! Η…
https://www.youtube.com/watch?v=Ee7dAs1SeX4 Λαδένια Κιμώλου. Μια νησιώτικη χορταστική και νηστήσιμη πίτα από τη Χριστίνα Κυβρανογλου που θα…