ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι αφράτα χωρίς ζάχαρη

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι αφράτα χωρίς ζάχαρη (νηστίσιμα)

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι αφράτα χωρίς ζάχαρη (νηστίσιμα).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ Μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το λάδι μετά προσθέτουμε το πετιμέζι και το κονιάκ το αλάτι
και τα μπαχαρικά, στον χυμό πορτοκαλιού βάζουμε το κρεμμόριο και την σόδα ρίχνουμε
στα υπόλοιπα υγρά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή,
εύπλαστη ζύμη.
Την αφήνετε τουλάχιστον για μιση ώρα να δέσουν τα υλικά.

Πλάθουμε κουλουράκια σε σχήμα και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς αντιστασεις για 30 λεπτά περίπου.Μια συνταγή του George Zolis Μαγειρικές Απολαύσεις

Υλικά
350 γρ. πετιμέζι (υπάρχει στα σούπερ μάρκετ)
230 γρ καλαμποκέλαιο
130 γρ. χυμό πορτοκάλι
50 γρ κονιάκ
1 πρεζα αλάτι
1 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. κρεμμοριο η 1 ½ κ.γ μπεικιν
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1 ½ κ.γ. κανέλα
1 κιλό. αλεύρι μαλακό
Ψήσιμο αντιστάσεις 170 για 30 λεπτά
Εάν η ζύμη σας είναι σφιχτή μπορείτε να βάλετε λίγο χυμό πορτοκάλι ακόμα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *