ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπακλαβάς-Ο καλύτερος που έχετε φάει!!

Μπακλαβάς-Ο καλύτερος που έχετε φάει!!

Μπακλαβάς-Ο καλύτερος που έχετε φάει!! Ακολουθείστε τα βήματά μου και φτιάξτε πραγματικά τον καλύτερο Μπακλαβά που έχετε φάει!! Τραγανό φύλλο , όχι μόνο το επάνω επάνω αλλά και στην βάση του! Τέλεια σιροπιασμένος χωρίς να κολυμπάει στο σιρόπι!

Μπακλαβάς Υλικά για την γέμιση

60γρ φυστίκια Αιγίνης
90γρ καρυδόψιχα ωμή
250γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα
100γρ φρυγανιά τριμμένη
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

Για τις στρώσεις

150γρ βούτυρο αγελάδος
150γρ ηλιέλαιο

1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά

Για το σιρόπι

600γρ ζάχαρη
500γρ νερό
χυμό από μισό λεμόνι
Βράζουμε για 4 λεπτά αφού αρχίσει να βράζει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 160βαθμούς αντιστάσεις, στην μεσαία σχάρα για 50 λεπτά.

Χρησιμοποιούμε ταψί 32cm
Χρειαζόμαστε καυτό σιρόπι καυτό γλυκό.
#μπακλαβασ #μπακλαβαδακια
Link για διαδικασία καβουρδίσματος για τα αμύγδαλα
https://www.youtube.com/watch?v=QLCnF

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *