Πανεύκολο Νηστίσιμο Ραβανί.Σήμερα σας έχω μία μοναδική , πεντανόστιμη και φυσικά πανεύκολη συνταγή για γλυκάκι που όλοι μας λατρεύουμε και μάλιστα ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ! ΡΑΒΑΝΙ λοιπόν σήμερα. Αφράτο και σιροπιαστό όσο πρέπει είναι εδώ για να σας γλυκάνει μέσα στην προσπάθειά της νηστείας μας!
Υλικά
1 λίτρο χυμό Μήλο Πορτοκάλι Καρότο
500γρ πορτοκαλάδα με ανθρακικό
150γρ ηλιέλαιο
4 βανίλιες
130γρ ινδοκάρυδο
150γρ ζάχαρη άχνη
4 κουταλιές της σούπας ξύδι
6 κουταλάκια του γλυκού baking powder
400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500γρ σιμιγδάλι ψιλό
Ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
1200γρ ζάχαρη
1 λίτρο νερό
Χυμό από ένα λεμόνι
125γρ μαργαρίνη ( την προσθέτουμε αφού βράσει το σιρόπι)
Θέλουμε ΚΡΥΟ ΓΛΥΚΟ – ΖΕΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις μεσαία σχάρα, για 30 – 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Ψήνουμε στο μεγάλο μαύρο ταψί της κουζίνας.
Το Ραβανί είναι ένα παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό, φτιαγμένο με σιμιγδάλι, αυγά και σιρόπι ζάχαρης.
Η προέλευσή του θεωρείται η Μέση Ανατολή, ενώ σήμερα χαίρει μεγάλης εκτίμησης και στην Ελλάδα,
με διάσημες παραλλαγές όπως το ρεβανί Βέροιας.
Σας έχω την πιο εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο για να την κάνετε και να σας…
Ανακατέψτε αλεύρι με νερό και θα έχετε αυτές τις φανταστικές Αραβικές πίτες. Πανεύκολη διαδικασία! Η…
https://www.youtube.com/watch?v=Ee7dAs1SeX4 Λαδένια Κιμώλου. Μια νησιώτικη χορταστική και νηστήσιμη πίτα από τη Χριστίνα Κυβρανογλου που θα…
Αφράτα Πασχαλινά κουλουράκια.Σήμερα σας έχω πραγματικά τα καλύτερα Πασχαλινά κουλούρια που έχετε φάει!! Μυρωδάτα, αφράτα…
Εύκολα Τσουρέκια για Αρχάριους(-ες) με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις. Είναι Γεμάτο Ίνες. Χωρίς Μίξερ!…
Κουλουράκια χωρίς αμμωνία, πανεύκολα, πεντανόστιμα. Όλοι νομίζω πως αγαπάμε τα πασχαλινά κουλουράκια και περιμένουμε πως…