Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι.
Ενα εύκολο σπιτικό γλυκό με σιμιγδάλι και μέλι για όλες τις ώρες.
Υλικά
1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
3 γαρίφαλα
κανέλα ξύλο και σκόνη
1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
1 λεμόνι
5 ποτήρια νερό
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να κάψει το λάδι και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι, να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι (νερό, ζάχαρη, μέλι και κανελογαρίφαλα). Το βράζουμε για 5 λεπτά.
Μόλις βράσει, αφαιρούμε τη κανέλα και τα γαρίφαλα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι. (ΠΡΟΣΟΧΗ να μη καείτε)
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Βγάζουμε το χαλβά από τη φωτιά και τον σκεπάζουμε για 5 λεπτά με μία καθαρή πετσέτα.
Τον βάζουμε σε μια φόρμα και όταν κρυώσει αναποδογυρίζουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένη κανέλα
Σας έχω την πιο εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο για να την κάνετε και να σας…
Ανακατέψτε αλεύρι με νερό και θα έχετε αυτές τις φανταστικές Αραβικές πίτες. Πανεύκολη διαδικασία! Η…
https://www.youtube.com/watch?v=Ee7dAs1SeX4 Λαδένια Κιμώλου. Μια νησιώτικη χορταστική και νηστήσιμη πίτα από τη Χριστίνα Κυβρανογλου που θα…
Αφράτα Πασχαλινά κουλουράκια.Σήμερα σας έχω πραγματικά τα καλύτερα Πασχαλινά κουλούρια που έχετε φάει!! Μυρωδάτα, αφράτα…
Εύκολα Τσουρέκια για Αρχάριους(-ες) με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις. Είναι Γεμάτο Ίνες. Χωρίς Μίξερ!…
Κουλουράκια χωρίς αμμωνία, πανεύκολα, πεντανόστιμα. Όλοι νομίζω πως αγαπάμε τα πασχαλινά κουλουράκια και περιμένουμε πως…