Βραστά αυγά Αυτά τα άγνωστα .
Ποιος είναι ο χρόνος βρασμού για τα αγαπημένα μας αυγά. Άλλοι τα τρώνε μελάτα άλλοι σφιχτά.
(εδώ μιλάμε για την τέχνη που ακούει στο όνομα βραστά αυγά )
το αυγό το πολύ υγρό το πολύ μελάτο αφού πάρει βράσει κλείνουμε το μάτι και το αφήνουμε πάνω 1 λεπτό
για μελάτο αλλά μαλακό με τον κρόκο να είναι ζουμερός εώς 3 λεπτά
για σφιχτά βράζουμε 7-10 λεπτά
Αφού μετρήσουμε τους χρόνους που θέλουμε κατευθείαν ξεπλένουμε το αυγό με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός
να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
να βάλουμε 1 κουταλιά αλάτι η ξύδι στο νερό για να μή τρέχει το ασπράδι αν σπάσει (βοηθάει και στο ξεφλούδισμα έκτος αν το πήρες τώρα απο το κοτέτσι ,δε ξεφλουδίζεται εύκολα το αυγό ημέρας )
υ.γ μόνο 5 αυγά χαραμήθηκαν για τις ανάγκες του άρθρου
Αφράτοι και Εύκολοι λουκουμάδες παραλίας με ζάχαρη (Donuts). Χωρίς αυγό! Χωρίς μίξερ! Χωρίς μεγάλες αναμονές!…
Το καλοκαιράκι σιγά σιγά μας χτυπά την πόρτα. Γι' αυτό κι εγώ σήμερα σας έχω…
https://www.youtube.com/watch?v=QTQmQgBxr6U Εύκολο Σπιτικό Παγωτό Μαλακό σαν μηχανής. Χωρίς παγωτομηχανή! Χωρίς Ζαχαρούχο! Με λίγα υλικά. Υλικά…
Σας έχω την πιο εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο για να την κάνετε και να σας…
Ανακατέψτε αλεύρι με νερό και θα έχετε αυτές τις φανταστικές Αραβικές πίτες. Πανεύκολη διαδικασία! Η…
https://www.youtube.com/watch?v=Ee7dAs1SeX4 Λαδένια Κιμώλου. Μια νησιώτικη χορταστική και νηστήσιμη πίτα από τη Χριστίνα Κυβρανογλου που θα…