Επικαιρότητα

Εύβοια: Μυστηριώδης θάνατος της κόρης του Ιάπωνα πρέσβη

 

EKTAKTO 7/9/2008: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Χαλκίδας σε βάρος του 77χρονου Ιάπωνα, πρώην διπλωμάτη στο Βατικανό, Μασάμι Τανίντα και της 67χρονης συζύγου του Μαρίας για την δολοφονία της κόρης τους Αμφιθέας Τανίντα, 36 χρόνων. 

Η παιδοκτονία εκτυλίχθηκε στην Αμάρυνθο Ευβοίας με αφορμή ότι η κόρη των δύο δραστών δεν ήθελε να ζήσει πλέον με την άντρα της. 

Οι δράστες δολοφόνησαν και έκρυψαν το πτώμα της κόρη τους μέσα σε ντουζιέρα στην βίλα τους στην Αμάρυνθο. 

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή τυλιγμένη σ’ ένα σεντόνι, χωρίς εμφανή τα αίτια του θανάτου.

Ο μυστηριώδης θάνατος της κόρης Ιάπωνα, πρώην διπλωμάτη στο Βατικανό και νυν πρέσβη επί τιμή που μένει μόνιμα στην Ελλάδα, απασχολεί από το απόγευμα την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας. 

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 37χρονη γυναίκα μαζί με την 3χρονη κόρη της πήγαν στην Αμάρυνθο της Εύβοιας για να επισκεφτούν τους γονείς της, οι οποίοι μένουν μόνιμα σε έπαυλη που βρίσκεται στη συγκεκριμένη περιοχή. Από χθες ο σύζυγος της 37χρονης προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τη γυναίκα του χωρίς όμως να τα καταφέρει και έτσι δήλωσε στην αστυνομία την εξαφάνισή της. 

 

Οι αστυνομικοί άρχισαν να την αναζητούν, ενώ η υπόθεση πήρε διαφορετική τροπή όταν σήμερα το πρωί, η Ελληνίδα μητέρα τις 37χρονης πήγε στο νοσοκομείο της Κύμης και ζήτησε πιστοποιητικό θανάτου της κόρης της, κάνοντας λόγο για φυσιολογικό θάνατο (σ.σ. σύμφωνα με την αστυνομία, ανέφερε ότι έπεσε από τις σκάλες). Οι γιατροί ειδοποίησαν την αστυνομία και από εκεί και μετά άρχισαν οι έρευνες. 

 

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ οι αστυνομικοί πήγαν στην έπαυλη που διέμεναν οι γονείς της 37χρονης, αλλά συνάντησαν ένα απρόσμενο εμπόδιο, καθώς στα δωμάτια βρίσκονταν 14 σκυλιά! Χρησιμοποιώντας αναισθητικό για να τα εξουδετερώσουν, οι αστυνομικοί εντόπισαν το πτώμα της 37χρονης σε μία από τις πολλές τουαλέτες της έπαυλης, σε πλήρη ακαμψία και τυλιγμένο σε ένα σεντόνι. 

 

Εκείνο που προβληματίζει τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση είναι ότι δεν έχουν βρεθεί εμφανή χτυπήματα. Το μοναδικό τραύμα που είναι εμφανές βρίσκεται στον αριστερό καρπό, χωρίς όμως να έχει προκληθεί αιμορραγία. Από μόνο του αυτό το γεγονός οδηγεί τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση στην εκτίμηση ότι πρόκειται για μεταθανάτιο τραύμα, ωστόσο, ασφαλή συμπεράσματα αναμένονται μετά την ιατροδικαστική έρευνα.. 

 

Η Αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, αλλά απαντήσεις στα ερωτήματα αναμένεται ότι θα δοθούν από την εξέταση του ιατροδικαστή ο οποίος μεταβαίνει στην Αμάρυνθο από την Αθήνα για να εξετάσει το πτώμα. Στο μεταξύ η 67χρονη μητέρα του θύματος κρατείται στην Ασφάλεια μέχρι να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

 

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *