Συναυλίες (Live)

Η “ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ” και ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ στην Κρήτη για τρία μοναδικά Live πάρτυ

tn_poulikakos_spyridoula.JPGΗ “ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ” και ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ στην Κρήτη για τρία μοναδικά Live πάρτυ!
Η “ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ” έκλεισε 30 χρόνια ζωντανής παρουσίας στην ελληνική μουσική σκηνή και γιορτάζει τα γενέθλια της παρέα με τον «Γερόλυκο του ελληνικού rock» και πνευματικό τους πατέρα, τον Δημήτρη Πουλικάκο!

Μας επιφυλάσσουν ένα μουσικό ταξίδι στην ιστορία του ελληνικού rock, με τραγούδια όπως
ο Μπάμπης ο φλού, Σκόνη-Πέτρες-Λάσπη, Νάυλον Ντέφια και Ψόφια Κέφια, και όχι μόνο!
Μας ταξιδεύουν, μ’ ένα τρίωρο εκρηκτικό πάρτυ, στις πιο σημαντικές μουσικές στιγμές της
rock σκηνής, από την δεκαετία του ‘70 μέχρι σήμερα!

Οι σταθμοί τους:
Παρασκευή, 29 Φεβρουαρίου ‘08, «Βράχος» – ΡΕΘΥΜΝΟ
Σάββατο, 1 Μαρτίου ‘08, «Μύλος» – ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Κυριακή, 2 Μαρτίου ‘08, «Νότος» – ΧΑΝΙΑ

Πολυχώρος «Βράχος»,
Τίτου Σιλιγαρδάκη 1,
Κουμπές – Ρέθυμνο

Μουσική σκηνή «Μύλος»,
Λαχανά 13 – Ηράκλειο

Οίκος Μουσικής «Νότος»,
Καλλεργών 12, Νεώρια – Χανιά

Δημήτρης Πουλικάκος

Ο Δημήτρης Πουλικάκος είναι αναμφισβήτητα η σημαντικότερη προσωπικότητα στο χώρο του ελληνικού ροκ.
Πολυσχιδής και πολυπράγμων, οραματιστής και πρωτοπόρος, καταπιάστηκε μ’ ένα πλήθος δραστηριοτήτων:
τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός, μεταφραστής, παραγωγός δίσκων, αλλά και ραδιοφωνικών εκπομπών, dj και, βέβαια, ηθοποιός.

Ξεκίνησε ως μπασίστας και τραγουδιστής στους MGC κατά τη δεκαετία του ’60, διασκευάζοντας επιτυχίες του κλασικού rock ρεπερτορίου. Περί τα τέλη της δεκαετίας, το συγκρότημα διαλύθηκε και από τις στάχτες του ξεπήδησε το σχήμα “Εξαδάκτυλος”, χαρακτηριστικό γνώρισμα του οποίου ήταν η χρήση ελληνικού στίχου στις δικές του πλέον συνθέσεις, που βασίζονταν σε ένα blues/jazz/rock κράμα.

Σταθμούς στην πορεία του Δ. Πουλικάκου αποτέλεσαν οι κυκλοφορίες του προσωπικού του άλμπουμ “Μεταφοραί – Εκδρομαί ο Μήτσος” (1976) και του “Crazy Love στου Ζωγράφου”(1979) αποτελώντας «στιγμιότυπο» μιας ολόκληρης εποχής με πενιχρά μέσα αλλά και φλέγοντες οραματισμούς.

Επιμελήθηκε την παραγωγή στο άλμπουμ “Zorba The Freak” του Παύλου Σιδηρόπουλου και σχημάτισε το συγκρότημα “Αδέσποτα Σκυλιά”. Συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με τους Δ. Σαββόπουλο, Λογό, Ζορζ Πιλαλί και Λάκη Παπαδόπουλο. Παράλληλα με τη μουσική, προχώρησε και σε κινηματογραφική και τηλεοπτική καριέρα.

Από το 1972 άρχισε να παίζει και σε ταινίες με πρώτη τη «Φόνισσα» του Κώστα Φέρρη, και να κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο ως θείος Νώντας. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε περίπου 60 ταινίες μεγάλου μήκους, όπως οι «Αλδεβεράν» και «Ρεπόρτερ» του Ανδρέα Θωμόπουλου, «Τεμπέληδες της Εύφορης Κοιλάδας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου, «Οι Απέναντι» του Γιώργου Πανουσόπουλου, «Το Κελί 0» του Γιάννη Σμαραγδή, «Ρεβάνς» του Νίκου Βεργίτση, «Δονούσα» της Αγγελικής Αντωνίου (για τις δυο τελευταίες ερμηνείες πήρε δυο βραβεία β’ αντρικού ρόλου στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), «Μελισσοκόμος» και «Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, «Άρπα Κόλλα», «Λούφα και Παραλλαγή», «Βίος και Πολιτεία» του Νίκου Περράκη, «Τηλεκαννίβαλοι», «Δράκουλας των Εξαρχείων», «Σουβλίστε τους» του Νίκου Ζερβού, «Happy Day» του Παντελή Βούλγαρη, «Γλυκειά πατρίδα» του Μιχάλη Κακογιάννη κ.ά.

Σήμερα, ο Δημήτρης Πουλικάκος συνεχίζει τόσο με live μουσικές εμφανίσεις, παρέα με τους «Άσσους του Καράτε», όσο και με τηλεοπτικές και κινηματογραφικές στιγμές.

Δισκογραφία: Albums

1. 1976 Μεταφοραί εκδρομαί ο Μήτσος (ΕΜΙ)
2. 1979 Crazy love στου Ζωγράφου (ΜΙΝΟS)
3. 2004 Αδέσποτα σκυλιά (MBI)

Δισκογραφία: Συμμετοχές

1. 1984 Ροκ ιστορίες (ΕΜΙ)
2. 1984 Ρεβάνς (Lyra)
3. 1984 Zorba the freak (ΜΙΝΟS)
4. 1996 Πασπαρτού (Lyra)
5. 1998 Ουφ! (Eros)
6. 2000 11 (Virgin)

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

website: http://www.spyridoula.gr/
http://www.myspace.com/spyridoulalive
Η «Σπυριδούλα» σχηματίστηκε τον Σεπτέμβριο του ’77 από τους Βασίλη Σπυρόπουλο, Νίκο Σπυρόπουλο, Ανδρέα Μουζακίτη, Κώστα Κουρεμένο και Μάκη Μπλαζή.

Μετά από μερικές επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις συναντιέται με τον Παύλο Σιδηρόπουλο. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, ο δίσκος «Φλου» που κυκλοφόρησε το ’79 και θεωρείται σήμερα δίσκος αναφοράς, ίσως η σημαντικότερη ηχογράφηση της ελληνικής ροκ σκηνής.

Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση των μελών αλλά με σταθερό πυρήνα τους αδελφούς Σπυρόπουλους το συγκρότημα συνεχίζει την πορεία του και μετά την αποχώρηση του Σιδηρόπουλου, εκδίδοντας το ’82 τον δίσκο «Νάυλον ντέφια και ψόφια κέφια» που επίσης έτυχε ευρείας απήχησης στους φίλους του ελληνικού ροκ.

Δύο χρόνια αργότερα, το ’84 το συγκρότημα αντιμετωπίζει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, κρίση δημιουργικότητας, έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα στα μέλη, κορεσμός. Τα μέλη αποφασίζουν από κοινού να δοθεί κάποιο τέλος προτιμώντας τη σιωπή από την επαγγελματική ρουτινιάρικη επανάληψη.

Περίπου δέκα χρόνια αργότερα, η ιδέα της ανασύστασης βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Ακολουθούν κάποιες αναγνωριστικές επαφές και το καλοκαίρι του ’93 αρχίζει ένας νέος κύκλος για το συγκρότημα. Καρποί αυτής της ανασύστασης είναι οι δίσκοι «Ταξίδι στο κέντρο της πόλης» (1994 – ΕΜΙ) και «Σε τροχιά με απόκλιση» (1997 – Ανεξάρτητη παραγωγή). Το συγκρότημα ξαναδιαλύεται στις αρχές του ’99 λόγω της αναπάντεχης απώλειας του μπασίστα Νίκου Δόικα (1953-1999), παιδικού φίλου και στενού συνεργάτη.

Πέντε χρόνια απραξίας ωστόσο είναι πάρα πολλά και έτσι οι «Σπυριδούλα» αποφασίζουν να ξαναμαζευτούν το φθινόπωρο του 2004. Από αυτήν τη νέα επανασύνδεση προκύπτουν δώδεκα καινούργια τραγούδια καί μία διασκευή: «Στο φαλιμέντο» του Νικόλα Άσιμου. Στις ηχογραφήσεις συμμετέχουν ο Δ. Πουλικάκος, ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, και άλλοι εκλεκτοί φίλοι. Το υλικό αυτό, με τίτλο «Το βλέμμα των ανθρώπων» κυκλοφόρησε τον Νοέμβρη του 2006 (ανεξάρτητη παραγωγή – ΕΜΕΠ Records).

Tο συγκρότημα συνεχίζει, δυναμικά, τις ζωντανές εμφανίσεις με νέο και παλιότερο υλικό, καθώς γιορτάζει και την επέτειο των 30 χρόνων παρουσίας και Live στην ελληνική rock σκηνή.

«Σπυριδούλα» είναι οι:

Βασίλης Σπυρόπουλος (κιθάρα),
Νίκος Σπυρόπουλος (κιθάρα, φωνή),
Βαγγέλης Χάνος (μπάσο),
Γιώργος Μανδηλάς (φωνή, ακ. κιθάρα),
Αφροδίτη Ρήγα (πλήκτρα, φωνητικά),
Παναγιώτης Βουρδουμπάς (τύμπανα).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *