Σας δείχνω τον τρόπο να φτιάξετε Καλαμάρια όπως τις Ταβέρνες. Τραγανά από έξω & να λιώνουν στο στόμα.
Υλικά συνταγής
1 κιλό καλαμάρια
250γρ καλαμποκάλευρο
Αλάτι
1 λίτρο σπορέλαιο
Γαρνίρισμα
Αλάτι λεμόνι
Τα καλαμαράκια τηγανητά είναι ένα δημοφιλές ελληνικό ορεκτικό ή μεζές. Φτιάχνονται με δαχτυλίδια καλαμαριού που βουτιγμένα σε κουρκούτι και τηγανίζονται μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Σερβίρονται ζεστά με λεμόνι και σάλτσα ταρτάρ.
Συμβουλές για να φτιάξετε τα τέλεια καλαμαράκια τηγανητά:
Βεβαιωθείτε ότι τα καλαμαράκια σας είναι καθαρά και στεγνά πριν τα τηγανίσετε.
Μην αλατίσετε τα καλαμαράκια πριν τα τηγανίσετε, γιατί θα βγάλουν υγρά και θα γίνουν λαστιχωτά.
Μην βάζετε πολλά καλαμαράκια στο τηγάνι ταυτόχρονα, γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και θα μαλακώσουν τα καλαμαράκια.
Στραγγίξτε τα καλαμαράκια σε απορροφητικό χαρτί για να απομακρύνετε το περιττό λάδι.
Σερβίρετε τα καλαμαράκια ζεστά για να είναι τραγανά.
Σας έχω την πιο εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο για να την κάνετε και να σας…
Ανακατέψτε αλεύρι με νερό και θα έχετε αυτές τις φανταστικές Αραβικές πίτες. Πανεύκολη διαδικασία! Η…
https://www.youtube.com/watch?v=Ee7dAs1SeX4 Λαδένια Κιμώλου. Μια νησιώτικη χορταστική και νηστήσιμη πίτα από τη Χριστίνα Κυβρανογλου που θα…
Αφράτα Πασχαλινά κουλουράκια.Σήμερα σας έχω πραγματικά τα καλύτερα Πασχαλινά κουλούρια που έχετε φάει!! Μυρωδάτα, αφράτα…
Εύκολα Τσουρέκια για Αρχάριους(-ες) με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις. Είναι Γεμάτο Ίνες. Χωρίς Μίξερ!…
Κουλουράκια χωρίς αμμωνία, πανεύκολα, πεντανόστιμα. Όλοι νομίζω πως αγαπάμε τα πασχαλινά κουλουράκια και περιμένουμε πως…