½ κούπα βούτυρο
½ κούπα λάδι
3 κούπες αλεύρι
2 κουταλάκια αλάτι
ι κροκάδι
½ κούπα γιαούρτι
Για τη γέμιση
2 αυγά και ένα ασπράδι
2 κούπες τριμμένο τυρί φέτα
1 κούπα γραβιέρα
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
λίγο πιπέρι
1 κροκάδι για το άλειμμα
Ρίξτε το αλεύρι, το βούτυρο και το λάδι.
Ανακατέψτε με τα δάκτυλα, να σχηματίσετε τρίμματα.
Ρίξτε το κροκάδι και το γιαούρτι και ζυμώστε ελαφρά. Βάλτε στο ψυγείο για 30”.
Ανοίξτε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών και κόψτε στρογγυλά με διάμετρο 10 εκατοστών.
Ανακατέψτε τ΄ αυγά με τα τυριά, τη κρέμα γάλακτος και το πιπέρι.
Βάλτε στην ζύμη 1 κουταλάκι από το μείγμα και διπλώστε το στα δύο. Πατήστε τις άκρες.
Αλείψτε με κροκάδι αραιωμένο με νερό και ψήστε στους 180 για 35 με 40 λεπτά
Τέλειο, εύκολο και πεντανόστιμο ρολό χοιρινό, γεμιστό με κόκκινη πιπεριά και γραβιέρα!! Ένα από τα…
Ποντιακή Πίτα Περέκ στο Τηγάνι. Τυρόπιτα . Η πίτα με φύλλα περέκ γίνεται μέσα σε…
Αφράτοι και Εύκολοι λουκουμάδες παραλίας με ζάχαρη (Donuts). Χωρίς αυγό! Χωρίς μίξερ! Χωρίς μεγάλες αναμονές!…
Το καλοκαιράκι σιγά σιγά μας χτυπά την πόρτα. Γι' αυτό κι εγώ σήμερα σας έχω…
https://www.youtube.com/watch?v=QTQmQgBxr6U Εύκολο Σπιτικό Παγωτό Μαλακό σαν μηχανής. Χωρίς παγωτομηχανή! Χωρίς Ζαχαρούχο! Με λίγα υλικά. Υλικά…
Σας έχω την πιο εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο για να την κάνετε και να σας…
Δείτε τα σχόλια
Το βούτυρο το ρίχνουμε λιωμένο ή όπως είναι κρύο από το ψυγείο το κόβουμε σε κύβους και το προσθέτουμε; Έχω το βιβλίο Μαγειρικής της Βέφας, αλλά ούτε εκεί το διευκρινίζει ή τουλάχιστον εγώ δεν το κατάλαβα!