ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέο User Interface για το Xbox One

xbox-one-new-user-interface-70-1434562241

To User Interface του Xbox One θα αλλάξει σημαντικά τους προσεχείς μήνες.

Κατά την διάρκεια της press conference της Microsoft είδαμε κατά κύριο λόγο ανακοινώσεις για νέα games, παρόλα αυτά στο περιθώριο της έκθεσης η αμερικανική εταιρεία μας έδωσε αρκετές πληροφορίες σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές στο UI του Xbox One.

Στο παρακάτω βίντεο ο Larry Hryb (Majon Nelson), community manager του Xbox, και ο Richard Irving από το Xbox Engineering Team μας παρουσιάζουν περιληπτικά το πώς ακριβώς θα λειτουργεί το νέο User Interface:

Όπως αναφέρει ο Irving ο στόχος της Microsoft ήταν να επανασχεδιάσει το User Interface της κονσόλας με γνώμονα την ταχύτητα. Με βάση τα όσα είδαμε ο στόχος αυτός φαίνεται να επιτυγχάνεται πλήρως με την δημιουργία ενός νέου quick menu, το οποίο θα προστεθεί στην αριστερή πλευρά της οθόνης σας. Μέσα από το quick menu θα έχετε άμεση πρόσβαση στη λίστα των φίλων σας, στην εφαρμογή Party, στα μηνύματά σας και σε κάποιες βασικές λειτουργίες των Settings (άνοιγμα/κλείσιμο κονσόλας, sleep mode, αυξομοίωση του volume στο Party Chat κ.ο.κ.).

Εν τω μεταξύ, η πρόσβαση στο quick menu μπορεί να γίνει όχι μόνο από το Home, αλλά ανά πάσα στιγμή. Κοινώς ακόμη και όταν παίζετε κάποιο game. Το μόνο που απαιτείται είναι κάνετε double tap το κουμπί Xbox στο χειριστήριο σας και το μενού εμφανίζεται “πάνω” από το παιχνίδι στην αριστερή πλευρά της οθόνης σας. Κατόπιν αυτού, μπορείτε πολύ εύκολα να δείτε την λίστα με τους φίλους και ενδεχομένως να τους κάνετε invite σε Party με το πάτημα ενός κουμπιού.

Μία ακόμη σημαντική προσθήκη είναι η Cortana, η προσωπική ψηφιακή βοηθός σας, όπως την αποκαλεί ο Richard Irving. Για τους αμύητους να προσθέσουμε εδώ ότι η Cortana είναι ένα A.I πρόγραμμα και πιστός σύμμαχος του Master Chief στην σειρά Halo. H Cortana κατά κύριο λόγο λειτουργεί μέσω φωνητικών εντολών. Λόγου χάρη μπορείτε να την ρωτήσετε αν κάποιος συγκεκριμένος φίλος σας είναι online την δεδομένη χρονική στιγμή που παίζετε. Στην πορεία έχετε την δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα Party και να καλέσετε όποιον φίλο σας επιθυμείτε χωρίς να χρειαστεί να μπείτε στο Party menu και να διακόψετε το παιχνίδι σας. Σε γενικές γραμμές η Cortana ενεργοποιείται με τις βασικές φωνητικές εντολές που συναντάμε και στο Kinect. Παρόλα αυτά η Cortana είναι σε θέση να εκτελέσει ακόμη πιο πολύπλοκες εντολές. Για παράδειγμα, μπορείτε να τις ζητήσετε να καταγράψει το τελευταίο λεπτό από το παιχνίδι σας, να το κάνει share και στην πορεία να προσθέσει και μια περιγραφή σε αυτό, μέσω voice dictation.

Αυτές βέβαια δεν είναι ο μόνες αλλαγές του UI, καθώς πλέον στο Home menu μπορείτε να δείτε μια λίστα με τα games που έχετε παίξει πρόσφατα, αλλά και επιπλέον πληροφορίες για αυτές. Για παράδειγμα, αποκτάτε άμεση πρόσβαση στο Game Hub, στα Achievements για το εκάστοτε game, ενώ αν έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα κάποιο patch για το παιχνίδι αυτό θα δείτε και την σχετική ειδοποίηση. Όσον αφορά, το Activity Feed τώρα θα διαπιστώσετε ότι καταλαμβάνει μεγαλύτερο χώρο στην οθόνη και σας επιτρέπει να δείτε ανά πάσα στιγμή τα κατορθώματα των φίλων σας, τα clips ή τις φωτογραφίες που έχουν κάνει share κ.ο.κ. Επιπροσθέτως, στην δεξιά πλευρά της οθόνης σας θα προστεθεί το Trending Area, ένα μενού που δείχνει ποια games είναι δημοφιλή την εκάστοτε χρονική στιγμή, πόσοι παίκτες παίζουν το κάθε παιχνίδι και διάφορες άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Η Microsoft εργάζεται επίσης πάνω στα Xbox Avatars, εκμοντερνίζοντας την εμφάνισή τους με καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *