ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νίκη κατά του spam πέτυχε το Myspace

Νίκη κατά του spam πέτυχε το Myspace, καθώς μετά την εκδίκαση σχετικής υπόθεσης το γνωστό social network θα αποζημιωθεί με 225 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που είναι και το πρόστιμο που ορίστηκε κατά του “βασιλιά” του spam Sanford Wallace και το συνεργάτη του Walter Rines. Πως έχει όμως η υπόθεση;

Οι δυό τους (σύμφωνα με το InformationWeek και το Yahoo) από τον Οκτώβριο του 2006 άρχισαν να δημιουργούν άπειρα accounts στο Myspace καθώς και να μπαίνουν σε άλλα υπάρχοντα χρησιμοποιώντας μεθόδους phishing. Τα accounts αυτά χρησιμοποιούσαν για να “βομβαρδίζουν” τα υπόλοιπα μέλη του δικτύου με διαφημιστικά μηνύματα. Τα μηνύματα αυτά περιείχαν links προς άλλες σελίδες (κάποιες φορές και με xxx περιεχόμενο), από τα οποία κέρδιζαν χρήματα για κάθε κλικ που έκανε ο παραλήπτης.

Μέσα σε διάστημα εφτά μηνών έστειλαν 725000 τέτοια μηνύματα και κέρδισαν πολλά (σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα, το ποσό αυτό κυμαίνεται μεταξύ 200000 δολαρίων και 500000). Το πρόστιμο επιδικάστηκε από το δικαστήριο χωρίς να είναι εκεί ο κατηγορούμενος, ενώ αυτή τη στιγμή, σε blog το οποίο δείχνει να ανήκει στον Sanford Wallace, ο ίδιος λέει πως δεν ειδοποιήθηκε κτλ. Οπότε, μερικοί υποψιάζονται πως το Myspace δεν θα πάρει ποτέ τα λεφτά που του επιδικάστηκαν.

Στο ίδιο blog αναφέρει πως η εταιρεία του είχε προσληφθεί πριν κάποια χρόνια από το Myspace για να στείλει μηνύματα “tell-a-friend”, έτσι ώστε να προωθηθεί το social network και ουσιαστικά ήταν αυτός που βοήθησε το Myspace να ξεκινήσει την λειτουργία του και να αναπτυχθεί. Σε άλλο σημείο λέει πως έχει να στείλει spam μήνυμα εδώ και δέκα χρόνια.

Πηγή: TechGR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *