Κόσμος

Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας στην Ευρώπη

Την ώρα που η Βενετία ζει τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 2 δεκαετιών, η Ευρώπη πλήττεται συνολικά από κακοκαιρία – εκτός από τη χώρα μας. Κύρια χαρακτηριστικά οι σφοδρές βροχοπτώσεις, τα χιόνια και το δριμύ ψύχος. Στην Αυστρία και στις Άλπεις αυτά είναι συνηθισμένα τέτοια εποχή, ωστόσο δεν είναι στην Ισπανία, που πολιορκείται από πυκνές χιονοπτώσεις, τις χειρότερες των τελευταίων 30 χρόνων. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχουν τεθεί οκτώ επαρχίες της Ισπανίας εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων. Σε πολλές από τις περιοχές της Γαλλίας το χιόνι φτάνει τα τέσσερα εκατοστά. Σοβαρά είναι τα προβλήματα και για τους αγρότες που θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον τρεις ημέρες για να μπορέσουν να μαζέψουν τις ελιές τους.
Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας στην Αυστρία

Οι αρχές έχουν επιστρατεύσει μπουλντόζες και φορτηγά για να καθαρίσουν τους δρόμους από τα χρόνια. Σχολεία παρέμειναν κλειστά καθώς οι δρόμοι είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι και οι αρχές ζητούν να μην μετακινούνται άσκοπα οι κάτοικοι. Στο Τιρόλο σπίτια χρειάστηκε να εκκενωθούν γιατί υπήρχαν φόβοι για χιονοστιβάδες.

“Βουλιάζει” η Βενετία

Το νερό φθάνει το ενάμισι μέτρο από το έδαφος. Πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες που έχει ζήσει η πόλη τα τελευταία 22 χρόνια. Αν και τα νερά έχουν αρχίσει να υποχωρούν σταδιακά οι αρχές προειδοποιούν πως το φαινόμενο που δημιουργήθηκε από το συνδυασμό των νότιων ανέμων και των βροχοπτώσεων ενδέχεται να ενισχυθεί και πάλι.

Φόβοι για ξηρασία στην Τουρκία

Προσευχές για βροχή κάνουν οι κάτοικοι της Αττάλειας στην Τουρκίας. Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και η ανομβρία έχουν ανησυχήσει τους ειδικούς που προειδοποιούν τους πολίτες για την πιθανότητα ξηρασίας. Οι καλές καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευχάριστες για κάποιους τουρίστες που βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν μπάνιο ακόμη και το Δεκέμβρη.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *