Κόσμος

Στους 4.000 οι νεκροί Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ

Τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες βρήκαν τον θάνατο την Κυριακή στο Ιράκ, ανεβάζοντας στους 4.000 τον αριθμό των ανδρών των δυνάμεων των ΗΠΑ που έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα αυτή από την έναρξη της εισβολής πριν πέντε χρόνια. Οι τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας στην άκρη ενός δρόμου στη νότιο Βαγδάτη, έπειτα από τον θάνατο άλλων τριών στρατιωτών, υπό παρόμοιες συνθήκες, στα ΒΑ της ιρακινής πρωτεύουσας το Σάββατο.

Την ίδια ώρα, ο υπαρχηγός της αλ Κάιντα Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι με νέο ηχητικό του μήνυμα ζήτησε επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και δυτικών στόχων ως αντίποινα στις ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας. Η ομιλία εμφανίστηκε σε ιστοσελίδες που συχνά χρησιμοποιεί η αλ Κάιντα και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις.

“Δεν αρκούν οι διαδηλώσεις”

“Μουσουλμάνοι σήμερα είναι η μέρα σας. Χτυπήστε τα συμφέροντα των Εβραίων και των Αμερικανών και όλων εκείνων που συμμετείχαν στις επιθέσεις εναντίον Μουσουλμάνων”, επισημαίνει ο αλ-Ζαουάχρι σε μαγνητοφωνημένη ομιλία του στο διαδίκτυο.

“Εντοπίστε τους στόχους, συγκεντρώστε τα χρήματα, ετοιμάστε τα υλικά, σχεδιάστε με ακρίβεια και μετά επιτεθείτε”, τονίζει χωρίς να κατονομάσει τους στόχους. “Κανείς δεν μπορεί να πει σήμερα ότι πρέπει να πολεμάμε τους Ισραηλινούς μόνο στην Παλαιστίνη”, προσθέτει.

Ο αλ-Ζαουάχρι κάλεσε τους Μουσουλμάνους να υποστηρίξουν τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά υπογράμμισε πως μόνο οι διαδηλώσεις δεν βοηθούν – χρειάζεται ένοπλος αγώνας.

“Κάντε τους να μάθουν πως θα ματώσουν για κάθε δολάριο που ξόδεψαν σκοτώνοντας Μουσουλμάνους”, λέει.

“Δεν μπορούν να προσβάλουν τον προφήτη μας και να υποστηρίζουν το Ισραήλ, και να περιμένουν να ζουν ειρηνικά στις χώρες τους”, συμπληρώνει αναφερόμενος στα σκίτσα του Μωάμεθ που δημοσιεύτηκαν στη Δύση.

Ο υπαρχηγός της αλ Κάιντα κατηγορεί τους Αραβες ηγέτες για συνωμοσία με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για τον αποκλεισμό των Παλαιστινίων στη Γάζα. Ξεχωρίζει τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας που τους αποκαλεί μέλη μιας “σατανικής συμμαχίας”.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *