Επικαιρότητα

Χοντραίνει η κόντρα για την εξαγορά της εταιρίας Γερμανός

Διευρύνεται και μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης η πολιτική αντιπαράθεση για την εξαγορά της εταιρείας Γερμανός από την Cosmote. Ο Θόδωρος Πάγκαλος και ο Γιώργος Καρατζαφέρης άφησαν αιχμές για τη στάση του ΚΚΕ, ενώ ο Μάκης Μαΐλης μιλά για σχέδιο προβοκάτσιας κατά του κόμματος. Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση δια του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη θεωρεί την εξαγορά ως μια επιχειρηματική συμφωνία που έγινε μεταξύ δυο εταιρειών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο και η οποία αποδείχθηκε επικερδής.

Όπως επισημαίνει σε συνέντευξη του στον Τύπο της Κυριακής ο υπουργός Οικονομίας: “Η Cosmote έκανε μια επιχειρηματική κίνηση, η οποία θεώρησε ότι είναι προς όφελός της και προς όφελος του ΟΤΕ. Η κίνηση αυτή δικαιώθηκε από την αγορά και τις εξελίξεις. Παρότι σέβομαι απολύτως τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό αυτής της συγκεκριμένης απόφασης”.

Παράγοντες της αγοράς τηλεπικοινωνιών υποστηρίζουν ότι η εξαγορά της Γερμανός, παρά το υψηλό τίμημά της, ενίσχυσε τον ΟΤΕ έναντι των εναλλακτικών παρόχων σταθερής τηλεφωνίας και ανέκοψε τις απώλειες του στο δίκτυο της σταθερής τηλεφωνίας. Οι ίδιοι παράγοντες υποστηρίζουν ότι αν η εταιρεία Γερμανός συνέχιζε να πουλάει μέσω των 450 καταστημάτων της συνδέσεις ίντερντετ και σταθερής τηλεφωνίας των ανταγωνιστών του ΟΤΕ, το μερίδιο αγοράς του ΟΤΕ θα είχε συρρικνωθεί περαιτέρω.

Η χώρα βιώνει τη μεγαλύτερη πολιτική και οικονομική κρίση, με μία κυβέρνηση άβουλη και δέσμια συμφερόντων, σχολίασε από τη Χαλκιδική ο Γιώργος Παπανδρέου.

Κάθε εβδομάδα αποκαλύπτεται ότι πακτωλός μαύρου χρήματος έμπαινε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και, αντί απολογίας, ο κ. Παπανδρέου σφυρίζει αδιάφορα και υβρίζει την κυβέρνηση, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Περιμένουμε από την κυβέρνηση να απαντήσει αν γνώριζε και είχε εγκρίνει την σκανδαλώδη αγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από τον ΟΤΕ και γιατί διατηρεί στον Οργανισμό μία Διοίκηση που βαρύνεται με κακουργηματικές πράξεις, ανταπάντησε το ΠΑΣΟΚ.

Σκληρή ήταν η απάντηση βουλευτών της Κυβέρνησης στις αιχμές του ΠΑΣΟΚ για τη Δικαιοσύνη. “Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη, για ποιον κτυπούν οι καμπάνες; για τους κομματικούς εισπράκτορες και για του ρόκους”, δήλωσε ο Γιάννης Τραγάκης. Την αρνητική στάση που είχε κρατησει για την εξαγορά της εταιρείας Γερμανός υπενθύμισε ο Θόδωρος Παγκαλος.

Οξείες ήταν και οι δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη: “Άν κάποιοι παρατηρήσουν τη συμπεριφορά κάποιων κομμάτων στη Βουλή για την υπόθεση Γερμανός θα καταλάβουν πολλά. Εκ προμελέτης έγκλημα πρέπει κάποιος αν πληρώσει”.

Αυτές οι δηλώσεις προκάλεσαν την έντονη αντιδράς του ΚΚΕ, που έκανε λόγο για προβοκάτσια. “Βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο προβοκάτσιας κατά του ΚΚΕ από το οποίο δε θα μπορούσαν να απουσιάσουν η ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ”, δήλωσε ο Μάκης Μαΐλης.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν άφησε το γάντι να πέσει κάτω. “Αυτό που περιμένω από το ΚΚΕ είναι για ποιο λόγο όταν το θέμα “Γερμανός” ήλθε στη Βουλή, εκείνο σηκώθηκε και έφυγε. Δεν έχουμε ακούσει καμιά δικαιολογία.”.

“Εκείνο που ενοχλεί διαφόρους είναι ότι το ΚΚΕ δεν παλεύει μόνο κατά των σκανδάλων αλλά και κατά της αιτίας που τα γεννά. Το καπιταλιστικό σύστημα και την αντιλαϊκή πολιτική .Αυτά υπερασπίζονται με τη λάσπη”, απαντά το ΚΚΕ και συμπληρώνει ο κ. Καρατζαφέρης λασπολογεί ενώ ξέρει ότι το ΚΚΕ έδωσε μάχη για το Γερμανό κι ότι χρησιμοποιεί ξεπερασμένη φρασεολογία.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο ΟΤΕ έχασε περίπου μισό εκατομμύριο πελάτες σταθερής τηλεφωνίας, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2008 από τον ΟΤΕ αποχώρησαν προς άλλα δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας σχεδόν 107.000 συνδρομητές του έναντι 19.000 που είχαν απαρνηθεί τον ΟΤΕ το αντίστοιχο περσυνό τρίμηνο.

Οι μεγάλες απώλειες συνδρομητών που εξακολουθεί να έχει ο ΟΤΕ, ενδεχομένως να ήταν μεγαλύτερες, σύμφωνα με παράγοντες της τηλεπικοινωνιακής αγοράς ,αν ο Οργανισμός δεν είχε ενισχυθεί επιχειρηματικά μέσω της εξαγοράς της εταιρείας Γερμανός.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *